WorldSBK: Guintoli mist ook Donington Park, Beaubier valt in

153

Sylvain Guintoli zal ook het eerstvolgende WorldSBK weekend op het circuit van Donington Park missen. De Fransman is nog onvoldoende hersteld van zijn in Imola opgelopen enkelblessure, zijn plaats in Donington zal worden ingenomen door de Amerikaan Cameron Beaubier.

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen als het gaat om de personele bezetting. Zo kwam Sylvain Guintoli op zaterdag in Imola hard ten val tijdens de kwalificatie. De Fransman liep hierbij een enkelblessure op die hem afgelopen week in Sepang langs de kant hield. Tot overmaat van ramp kwam Guintoli’s teamgenoot Alex Lowes zondag in Sepang ook nog eens hard ten val waarbij de Brit een sleutelbeenbreuk opliep.Ondank dat Lowes onlangs in Engeland geopereerd werd is hij wel voornemens om het over ruim een week tijdens zijn thuiswedstrijd op het circuit van Donington Park te gaan proberen. Hetzelfde idee had ook Guintoli maar donderdag werd duidelijk dat ook dit evenement te vroeg komt voor de Fransman en dat hij na Sepang ook definitief af moet zien van deelname aan de Britse ronde van het 2016 World Superbike kampioenschap.

Guintoli richt zijn pijlen nu op een terugkeer tijdens de Pirelli Riviera di Rimini Round welke van 17 t/m 19 juni verreden wordt op het Misano World Circuit.

Kwam het Pata Yamaha Official WorldSBK Team onlangs in Sepang nog alleen met Lowes aan de start, voor Donington Park heeft het team inmiddels al wel een vervanger voor Guintoli opgeroepen.

Zo zal de Amerikaan Cameron Beaubier in Donington de plaats innemen van de Fransman. De regerend Moto America Superbike  kampioen zal met deze invalbeurt zijn debuut gaan maken in het World Superbike kampioenschap, een debuut waar de Amerikaan vanzelfsprekend heel erg naar uitkijkt.

“Ik voel me vereerd dat het Pata Yamaha Official WorldSBK Team me deze kans geeft en ik in Donington de herstellende Sylvain mag vervangen. Daarnaast ben ik ook Yamaha US dank verschuldigd dat ze me deze kans gunnen midden in ons eigen seizoen. Het zal zeker geen makkelijk weekend worden, ik zal veel moeten leren maar ik zal zeker mijn uiterste best doen en er van gaan genieten.”