WorldSBK test Portimão: Jonathan Rea het snelst tijdens eerste dag

2531
jonathan-rea
Jonathan Rea | foto© worldsbk.com

Een aantal WorldSBK en WorldSSP teams zijn op het Autodromo Internacional do Algarve neergestreken voor een tweedaagse privé test. Dinsdag tijdens de eerste dag was het Jonathan Rea die het snelst was voor Toprak Razgatlioglu en Alvaro Bautista.

Een negental WorldSBK coureurs en een drietal WorldSSP coureurs begonnen dinsdag in Portimão aan een tweedaagse privé-test. Het is de eerste keer dat de twee belangrijkste hoofdrolspelers van het 2021 FIM Superbike World Championship seizoen, Jonathan Rea en Toprak Razgatlioglu elkaar treffen in de voorbereiding op het komende seizoen. Ook de dit seizoen bij Ducati teruggekeerde Alvaro Bautista is aanwezig en dat leverde tijdens de eerste dag al meteen een verbeten strijd op voor de bovenste plaats op de tijdlijst.Waren het in de ochtenduren in eerste instantie nog Rea en Razgatlioglu die aan elkaar gewaagd waren in de strijd voor de snelste rondetijd, na de lunch meldde ook Bautista zich aan het front.

Uiteindelijk was het Rea die de eerste dag afsloot met de snelste rondetijd achter zijn naam. De Kawasaki coureur noteerde een snelste ronde van 1’40.621 en was daarmee 0,101 seconde sneller dan Razgatlioglu die de tweede tijd liet noteren en 0,132 seconde sneller dan Bautista die na het vallen van de finishvlag de derde rondetijd achter zijn naam zag staan.

Michael Ruben Rinaldi sloot de dag af als vierde gevolgd door Andrea Locatelli, Alex Lowes, Philipp Öttl, Christophe Ponsson en Luca Bernardi.

Naast de WorldSSP coureurs reden er dinsdag ook een drietal WorldSSP coureurs met een transponder hun ronden, hier noteerde Nicolo Bulega veruit de snelste rondetijd voor Maximilian Kofler en Oli Bayliss, de zoon van WorldSBK legende Troy Bayliss.

Onofficiële rondetijden WorldSBK:

 1. Jonathan Rea, Kawasaki, 1’40.621
 2. Toprak Razgatlioglu, Yamaha, 1’40.722
 3. Alvaro Bautista, Ducati, 1’40.753
 4. Michael Ruben Rinaldi, Ducati, 1’41.261
 5. Andrea Locatelli, Yamaha, 1’41.440
 6. Alex Lowes, Kawasaki, 1’41.477
 7. Philipp Öttl, Kawasaki, 1’41.707
 8. Christophe Ponsson, Yamaha, 1’43.167
 9. Luca Bernardi, Ducati, 1’44.053

WorldSSP

 1. Nicolo Bulega, Ducati, 1’44.683
 2. Maximilian Kofler, Ducati, 1’47.115
 3. Oli Bayliss, Ducati, 1’48.373

Ook Danilo Petrucci reed dinsdag de nodige testkilometers op zijn nieuwe MotoAmerica Ducati voorzien van Dunlop banden. De voormalig MotoGP coureur reed zijn ronden echter zonder transponder, rondetijden zijn derhalve niet bekend of vrijgegeven. Of er nog meerdere coureurs aanwezig waren en hun ronden reden zonder transponder is ons op het moment van dit schrijven niet bekend.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter