WorldSBK wildcards in Assen voor De Boer, Van der Valk, Merckelbagh en Damen

33
danny-de-boer
Danny de Boer - WorldSBK Assen 2016 - in 2018 terug bij Yamaha | foto© TT Circuit Assen

Van 20 tot en met 22 april komt het FIM Superbike World Championship naar het TT Circuit Assen voor de vierde ronde van het seizoen. Naast de vaste WK-deelnemers hebben vier Nederlandse coureurs een wildcard gekregen waarmee ze zich tijdens de Nederlandse ronde van het World Superbike met de wereldtop mogen meten.

De vier Nederlandse coureurs die een wildcard hebben ontvangen zijn Vasco van der Valk (World Supersport), Milan Merckelbagh en Bibi Damen (World Supersport 300) en Danny de Boer (Stock 1000).

Vasco van der Valk
De 18-jarige Vasco van der Valk uit Amersfoort maakte in 2017 zijn debuut in de World Supersport klasse. Van der Valk maakte als wildcardrijder een goede indruk en liet ook in het Duitse kampioenschap (IDM) uitstekende resultaten zien met een aantal podiumplaatsen, waaronder tijdens de wedstrijd in Assen. Van der Valk verschijnt dit seizoen met een Yamaha R6 van Benro Racing aan de start.

Milan Merckelbagh
In het IDM wordt de 17-jarige Milan Merckelbagh uit Heerlen de teamgenoot van Van der Valk in het Benro Racing team. Op de Yamaha R3 wil de Limburger dit jaar in het Duitse kampioenschap ervaring opdoen om zich voor te bereiden op een vaste WK-start in 2019. Een wildcardoptreden tijdens het FIM Superbike World Championship in Assen is in ieder geval een geweldige vuurdoop.

Bibi Damen
De 16-jarige Bibi Damen uit Waalwijk komt in 2018 in het ONK Supersport 300 uit op een KTM RC390 R. Voor haar reguliere seizoen start mag ze aan de start verschijnen van het World Supersport 300 in Assen.

Danny de Boer
Danny de Boer is een bekend gezicht op de grid in Assen. De 28-jarige coureur uit Staphorst komt in 2018 uit in het IDM Superbike, maar begint zijn seizoen met een wildcardoptreden in de STK1000 klasse van het WorldSBK. De Staphorster komt uit op een Yamaha R1 van MGM Galinski Yamaha Racing.

Forse Nederlandse inbreng in 2018
Naast de wildcardcoureurs staan nog een flink aantal Nederlandse coureurs aan de start. Michael van der Mark is een van de podiumkandidaten in de World Superbike klasse, Jaimie van Sikkelerus, Rob Hartog en Wayne Tessels komen uit in de World Supersport categorie.

In de World Supersport 300 klasse is Nederland in 2018 helemaal goed vertegenwoordig met maar liefst acht vaste startplaatsen. Ryan Vos, Robert Schotman, Glenn van Straalen, Koen Meuffels, Dennis Koopman, Joep Overbeek, Walid Khan Soppe en Scott Deroue zullen in Assen een felle strijd leveren. In 2017 wist Deroue zijn Kawasaki naar de overwinning te sturen en ook in 2018 is hij een van de absolute topfavorieten.

Bron: KNMV