World Superbike coureur Nicky Hayden is woensdagmiddag rond 14:00 uur in Italië betrokken geweest bij een verkeersongeval tijdens het wielrennen. De Amerikaan heeft hierbij volgens de laatste berichten ernstig borst en hoofdletsel opgelopen.

Nicky Hayden was woensdagmiddag met een groep fietsers in de buurt van de Italiaanse plaats Riccione bezig met een fietstraining, toen hij geraakt werd door een automobilist.

De Red Bull Honda World Superbike coureur kwam bij de aanrijding op de motorkap terecht en knalde daarna vol op de voorruit. Vervolgens moest de Amerikaan ter plaatse worden gestabiliseerd en is hij met spoed naar het nabijgelegen ziekenhuis in Rimini gebracht. Volgens de laatste info van het plaatselijke Rimini Today (Il pilota Nicky Hayden coinvolto in un incidente) is de toestand van Hayden momenteel kritiek.

Het nieuws over de crash en de (kritieke) toestand van Hayden is ons inmiddels officieel bevestigd door Honda. Op dit moment kan en wil men nog geen verdere mededelingen doen. Zodra er meer duidelijkheid naar buiten komt zullen we dit uiteraard melden middels een update.

Update 1 woensdag 17-05 19:30 uur
De artsen in het ziekenhuis van Rimini constateerden woensdag direct na binnenkomst dat er naast een groot aantal botbreuken en inwendig letsel tevens sprake was van ernstig hoofd- en traumatisch hersenletsel. De artsen brachten hem daarom direct in een kunstmatige coma. Rond 17:00 uur bleek de situatie echter dusdanig ernstig en kritiek waarna de artsen besloten de 35 jarige Amerikaan per helikopter over te brengen naar een gespecialiseerd traumacentrum in Cesena waar een team van specialisten klaar stond voor een eerste zware (hersen) operatie.

Momenteel zijn een aantal mensen van Honda Europe vanuit Rome onderweg naar Cesena om Hayden’s vriendin Jackie – die bij het ongeluk aanwezig was en in het ziekenhuis verblijft – bij te staan in deze eerste – en verschrikkelijk zware uren na het ongeval.

Zodra we meer nieuws ontvangen uit Cesena zullen we dit uiteraard middels een volgende update plaatsen.