Andrea Locatelli heeft in stijl in de World Supersport titel 2020 veilig gesteld. De Italiaan won de tweede race op het Circuit de Barcelona-Catalunya voor Lucas Mahias en Philipp Oettl. Glenn van Straalen reed een goede race en kwam 0.044 seconde tekort om een WK-punt te scoren.

Polesitter Andrea Locatelli had goede papieren om de wereldtitel veilig te stellen tijdens de tweede World Supersport race op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Het belangrijkste wat de Italiaan moest doen was minimaal achtste worden meer punten scoren dan Lucas Mahias, die naast Locatelli als tweede aan de race mocht beginnen. Corentin Perolari was de derde coureur op de voorste startrij. Manuel Gonzalez, Raffaele De Rosa en Philipp Oettl vertrokken vanaf rij twee. De sensationele winnaar van gisteren Andy Verdoia stond op plaats dertien op de grid. Glenn van Straalen vertrok vanaf plaats vijfentwintig.

Perolari dook als eerste rijder de eerste bocht in. In het achterveld gingen Can Oncu kreeg direct na de start een technisch probleem. De Turkse rijder werd geraakt door Patrick Hobelsberger. Beiden gingen onderuit toen ze op weg waren naar de eerste bocht. Op het eerste beeld zag het er naar uit dat het voor beide rijders vrij goed is afgelopen. Oettl kende een sterk begin, want in de eerste sector nam hij de leiding van Perolari over. Mahias ging vanaf plaats drie ook zijn landgenoot voorbij. Locatelli viel aan het begin van de tweede ronde terug naar de vijfde plaats achter De Rosa. Ook Gonzalez kon volgen, waar er in de openingsfase een kopgroep van zes rijders ontstond. Mahias nam in de tweede ronde de leiding over van zijn teamgenoot.

In de derde ronde gingen vanuit de twee groep GMT94 Yamaha teamgenoten Kyle Smits en Oscar Gutierrez samen onderuit. Vanaf de vijfde ronde begon Locatelli met aanvallen. Eerst ging hij voorbij aan De Rosa en vervolgens ook aan Perolari. De Fransman liet iets ruimte en Locatelli dook erin. Perolari verloor nog een paar plaatsen en zakte terug naar de staart van de kopgroep van zes. Locatelli had vervolgens alleen nog de Kawasaki’s van Mahias en Oettl voor zich. Het trio kreeg het flink met elkaar aan de stok. Hierdoor kon ook De Rosa zich met de kop gaan bemoeien. Mahias moest wijd in de eerste bocht en viel terug naar plaats vier.

In de tiende ronde nam Locatelli definitief de leiding over van Oettl. De Italiaan reed gelijk de snelste raceronde en trok de voorste groep wat elkaar. Perolari was ondertussen gelost en Gonzalez kreeg op plaats vijf een drie seconden penalty voor het overschrijden van de track limits. Locatelli wist zich ruim twee seconden los te rijden van Mahias, die de tweede plaats van Oettl had overgenomen. Met zijn tiende overwinning van het seizoen (uit elf races) mag Locatelli zich vanaf nu World Supersport kampioen 2020 noemen. Mahias en Oettl mochten met de wereldkampioen mee naar het podium.

De Rosa kwam als vierde over de finish voor Gonzalez. De Spanjaard viel echter vanwege zijn penalty terug naar een zevende plaats. De vijfde plaats werd overgenomen door EAB Ten Kate Racing rijder Steven Odendaal, die een goede inhaalrace reed. Van Straalen reed ook een goede race en wist in de loop van de wedstrijd naar de groep voor het laatste punt toe te rijden. Vanaf plaats achttien wist hij in de slotfase nog naar plaats zestien te rijden. Op de finish kwam de Yamaha-coureur 0.044 seconde tekort om vijftiende te worden.

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App