WorldSSP pole in Buriram voor Lucas Mahias

100
mahias
Lucas Mahias | foto© Yamaha Racing

Lucas Mahias vertrekt zondag op het Chang International Circuit vanaf de pole in de WorldSSP klasse. De Fransman was zaterdagochtend tijdens de kwalificatie het snelst voor landgenoot Jules Cluzel en teamgenoot Federico Cariscasulo. Nederlander Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als tweeëntwintigste.

Derde vrije training
Alvorens zaterdagochtend de kwalificaties verreden werden stond er voor de WorldSSP coureurs eerste nog een 30 minuten durende vrije training op het programma. In deze sessie was het Jules Cluzel die met een rondetijd van 1’37.344 het rapst was voor Lucas Mahias, Federico Cariscasilo, Randy Krummenacher en Thitipong Warokorn.Nederlander Jaimie van Sikkelerus noteerde in deze sessie de vierentwintigste rondetijd.

Superpole 1
Maar liefst zestien coureur begonnen er aan deze eerste kwalificatie, een kwalificatie waar na afloop de snelste twee coureurs zich alsnog plaatsen voor de Superpole 2 kwalificatie.

In de eerste run was het Ratthapong Wilairoth die de snelste tijd liet noteren voor Kyl Smith, Decha Kraisart en de dit weekend voor als invaller voor de geblesseerde Kenan Sofuoglu optredende Azian Shah.

Van Sikkelerus liet in deze run de twaalfde rondetijd noteren.

In het tweede deel veranderde er bovenaan de lijst niets meer waardoor Wilairoth en Smith zich plaatsten voor de tweede kwalificatie sessie. Kraisart bleef derde en kwalificeerde zich daarmee als dertiende voor de zondag te verrijden race voor Jack Kennedy, de Belg Loris Cresson en Ayrton Badovini.

Van Sikkelerus bleef twaalfde en zal daarmee zondag vanaf de tweeëntwintigste plaats op de grid aan de tweede WorldSSP race van 2018 mogen beginnen.

Superpole 2
In de eerste run gaf Mahias meteen zijn visitekaartje af met een snelste rondetijd van 1’36.878, een tijd waarmee de Fransman op dat moment niet alleen het snelst was maar tevens 0,779 seconde sneller dan de tweede man Krummenacher.

Smith was degene die als eerste aan de tweede run begon, de Brit werd al snel gevolgd door de rest van het veld waarna een groot aantal coureurs hun eigen snelste rondetijden aan wisten te scherpen.

Mahias wist bovenaan de lijst zijn eigen snelste rondetijd nogmaals aan de scherpen tot 1’36.738. Niemand leek ook maar in de buurt te komen, echter in de laatste minuut was het Cluzel die nog akelig dichtbij kwam en een tijd van 1’36.967 op de klok zette.

De pole ging dus naar Mahias voor Cluzel terwijl Cariscasulo zich als derde kwalificeerde. De vierde startplaats werd opgeeist door Sandro Cortese gevolgd door Krummenacher, Anthony West, Wilairot, Warokorn, Hikari Okubo en Luke Stapleford.

De tweede WorldSSP wedstrijd van 2018 op het Chang International Circuit gaat zondagochtend om 09:30 uur van start (denk aan de zomertijd).

 

Handige links Motul Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag