Bruno Ieraci en Kevin Sabatucci waren bovenaan de tijdlijst te vinden na de derde vrije training. Scott Deroue was negende in Groep B, terwijl Jeffrey Buis en Koen Meuffels als dertiende en veertiende eindigden in Groep A. Buis en Deroue strijden dit weekend om de wereldtitel.

Bruno Ieraci en Tom Booth-Amos waren de snelste coureurs op de vrijdag. Scott Deroue klokte tijdens de openingsdag de vijfde tijd in groep B, terwijl Koen Meuffels en Jeffrey Buis als twaalfde en dertiende werden opgenomen in de tijdlijst van groep A. Buis en Deroue gaan dit weekend uitmaken wie er wereldkampioen gaat worden in de World Supersport 300 categorie.

Groep B mocht zaterdagochtend als eerste trainen. Kevin Sabatucci was de rapste coureur in deze sessie. De Italiaan was ruim een halve seconde sneller dan Meikon Kawakami en Tom Edwards. Deroue eindigde op plaats negen in Groep B. Hij wist zijn vrijdagtijd te verbeteren met drie tienden van een seconde, maar moest wel een seconde toegeven op Sabatucci.

Vervolgens was Groep A aan de beurt voor de derde vrije training. Ieraci was net zoals op vrijdag de snelste. Mika Perez was tweede voor Victor Rodriquez Nunez. Buis had weinig ruimte en geen vrije ronde tijdens deze sessie. Hij wist zijn tijd van vrijdag wel nipt te verbeteren en eindigde als dertiende, één plek voor Meuffels die tijdens de derde vrije training onderuit ging. Hij bleef gelukkig ongedeerd. De Nederlanders waren anderhalve seconde langzamer dan Ieraci.

De snelste dertig coureurs van de twee groepen gecombineerd, plaatsen zich voor de Superpole. De overige coureurs moeten deelnemen aan de last change race waarin een aantal startplaatsen voor de wedstrijden te verdienen zijn. Ieraci gaat als snelste coureur richting de Superpole. In de gecombineerde uitslag is Deroue op plaats twintig te vinden. Buis op plaats zesentwintig en Meuffels op plaats achtentwintig. Dus de drie Nederlanders hebben zich geplaatst voor de Superpole.

De Superpole van de World Supersport 300 begint om 13.20 uur Nederlandse tijd. De strijd om de wereldtitel barst los om 17.30 uur Nederlandse tijd. Buis heeft achtentwintig punten voorsprong op Deroue. Er zij nog maximaal vijftig punten te behalen tijdens dit laatste raceweekend in Portugal.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App