WorldSSP300: Okaya wint voor Deroue, Buis en Meuffels in Race 2 op Catalunya

354
Een sensationele 1-2-3 en 4 voor MTM Kawasaki MotoPort in Catalunya | Foto credit: Racesport.nl

Een sensationele 1-2-3-4 voor het MTM Kawasaki MotoPort team in de tweede WorldSSP300 race op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Yuta Okaya won de spannende en spectaculaire race voor Scott Deroue, Jeffrey Buis en Koen Meuffels.

Na de race op de opdrogende baan van gisteren, was het Circuit de Barcelona-Catalunya volledig droog voor de tweede World Supersport 300 race van het weekend. De winnaar van de eerste race, Tom Booth-Amos, vertrok vanaf pole position met Yuta Okaya Paolo Grassia naast hem op de voorste startrij. Kampioenschapsleider Jeffrey Buis, die gisteren goede zaken deed in de eerste race, vertrok vanaf plaats dertien. Koen Meuffels stond negentiende op de grid. Scott Deroue moest na zijn deelname aan de Last Chance Race vanaf de tiende startrij de race aanvangen.

Booth-Aos pakte kopstart voor Bruno Ieraci, Okaya en Unai Orradre. Buis kwam na de eerste ronde als twaalfde door. Deroue was in de openingsronde al opgeschoven naar de zeventiende plaats. Meuffels reed twintigste na de eerste ronde. De teamgenoot van de drie Nederlanders, Okaya, nam in de tweede ronde even de leiding over, maar eerst Ieraci en vervolgens Booth-Amos kwamen al snel terug. Aan het einde van de tweede ronde waren Buis en Deroue opgeschoven naar de top-tien.

Bij het ingaan van de derde ronde had Buis een geweldige slipstream, waardoor hij van plaats zes naar de leiding kwam. Buis zette aan en probeerde zich los te rijden. Dat lukte niet, want zijn teamgenoten Okaya en Deroue wisten hem te achterhalen. De top-twintig reed halverwege de race nog binnen drie seconden van elkaar. Aan kop van de groep waren Booth-Amos, Deroue, Buis en Okaya de sterkste coureurs. In slotfase begon ook Bahattin Sofuolgu zich te bemoeien met de strijd vooraan. Meuffels reed ook een knappe race en wist zich in de groep steeds verder naar voren te werken.

Booth-Amos ging voor Sofuoglu, Deroue, Orradre en Buis de laatste ronde in. Meuffels reed op een achtste plaats. Buis ging wijd in bocht vier en viel terug naar de zevende plaats. Voor het aanremmen van bocht 10 was Orradre veel te laat, waardoor hij leider Booth-Amos raakte. Beide rijders gingen onderuit en Sofuoglu viel terug naar de tiende plaats. Deroue leek op weg naar de zege, maar werd in de laatste bocht gepasseerd door zijn teamgenoot Okaya. De Japanner won zijn eerste WorldSSP300 race. Deroue finishte als tweede. Buis en Meuffels profiteerden ook van de hectiek in de laatste ronde en finishten als derde en vierde. Dit zorgde ervoor dat het volledige MTM Kawasaki MotoPort team de top-vier posities in de race voor hun rekening namen.

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.