WSBK: Baz weet pole niet te verzilveren, podium voor Sykes

64

In Jerez de la Frontera wist Kawasaki rijder Loris Baz zijn pole positie niet te benutten, de Fransman kwam in de eerste race ten val en werd in de tweede race zevende. Ook Tom Sykes kende een moeilijk weekend maar pakte naast een vijfde plaats ook een podium.

De racedag in het Spaanse Jerez verliep niet zoals de twee Kawasaki coureurs gehoopt hadden. In de kwalificatie wist Loris Baz weliswaar de pole te pakken en hij begon ook voortvarend aan de twee races maar ging vervolgens in de eerste race onderuit nadat zijn remhendel tegen het achterwiel van de net binnendoor gestoken Marco Melandri. In de tweede race zakte Baz na een sterke openingsfase snel terug en vocht voor de zevende plaats.<br /> <br /> Bij Tom Sykes, die als derde op de startgrid stond, was het net andersom. De eerste race was een moeizame race waarin hij nog een vijfde plaats wist te pakken. In de tweede race kwam de klassementsleider sterker voor de dag en kwam hij als derde over de finish.

<blockquote><strong>Tom Sykes:</strong> &ldquo;Stevig knokken heeft me in de tweede race dat podium gegeven want fysiek was het erg moeilijk. We hadden voor de tweede race wat aanpassingen gedaan en het lukte om verder voorin te komen en derde te worden. Er was verder niets wat ik nog kon doen en ik deed mijn uiterste best. Ik had van te voren al gedacht dat dit weekend wel eens wat moeilijker kon worden. Over het algemeen ben ik tevreden, vooral omdat we in de eerste race wat problemen hadden. We hebben het nog redelijk gedaan en we hebben niet teveel terrein verloren. Ik ben zeer gemotiveerd en we hebben dit weekend veel geprobeerd. We gaan door met het seizoen en de jongens hebben hard gewerkt om mijn wensen in te willigen dus het was fijn om ze in de tweede race een podium te kunnen geven.&rdquo;<br /> <strong><br /> Loris Baz:</strong> &ldquo;In de eerste race raakte ik Melandri met mijn remhendel, zo gaat het soms met racen. Misschien gaf ik niet genoeg ruimte toen ik hem zag. Ik dacht dat hij meteen de bocht zou nemen maar hij trok de motor overeind m- misschien was hij de voorkant kwijt of zo &ndash; en toen raakte hij mijn remhendel. Het was jammer want ik had die race kunnen winnen. Voor de tweede race hadden we niets veranderd maar de motor voelde niet hetzelfde, ik weet niet wat het was. We hadden het hier heel goed kunnen doen en flink wat punten kunnen pakken maar ik ben er juist een paar verloren.&rdquo; <br /> </blockquote><br /> <br /> <br /> <a href="https://www.racesport.nl/KALENDER/MotoGP/tabid/95/ModuleID/1427/ItemID/44/mctl/EventDetails/Default.aspx" target="_blank">Volledig tijdschema en uitslagen World SBK Jerez </a><br /> <br /> <br /> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>