WSBK: Brendan Roberts wint Superstock 1000 race op Silverstone

107

Op een nat Silverstone kwamen vanochtend de rijders in de Superstock 1000 klasse op de baan voor de eerste race van dit weekend. Als gevolg van twee rode vlag situaties tijdens de warm-up sessie van de World Supersport klasse werd de Superstock 1000 race ingekort van 15 naar 10 ronden.

In de 5e ronde slaagde Roberts erin Pirro voorbij te steken, maar de volgende ronden waren de rollen alweer omgedraaid, nadat Roberts bijna de controle over zijn motorfiets verloren was. Pirro maakte van de gelegenheid gebruik en sloeg gelijk een klein gaatje.

De rest van het veld viel steeds verder uit elkaar, hoewel de strijd om de 6e plaats in de wedstrijd in alle hevigheid gevoerd werd door Baiocco, Corti, Cedric Tangre, Loic Napoleone en Lorenzo Baroni.

Door een foutje van Pirro, die door de grindbak moest, nam Roberts in de voorlaatste ronde de leiding in de wedstrijd weer over, in zijn kielzog gevolgd door Aitchison. Wat verder naar achteren kwam Arne Tode ten val, maar de Duitser kon zijn race vervolgen, wat eerder in de race niet het geval was voor Olivier Depoorter.

Roberts gaf de leiding niet meer uit handen en kwam als eerste over de streep, met achter zich Aitchison en Smrz. Poleman Pirro werd 5e en Baiocco 6e. Door zijn podiumplaats neemt Aitchison de leiding in het klassement van Baiocco over. Schouten passeerde de zwart/wit geblokte vlag als 21e en Ter Braake als 28e.