WSBK: Dominic Lammert wint eerste Suzuki GSX-R Cup race

57

Voorafgaand aan de tweede manche van de World Superbike klasse werd op het circuit van Valencia de eerste race van het seizoen van de Suzuki GSX-R Cup verreden.

De Duitser Dominic Lammert vertrok vanaf de pole, met naast zich op de eerste rij de Hongaar Bagor Rizmayer, de Spanjaard Kenny Noyes en diens landgenoot Daniel Pinera. De Oostenrijker Roland Resch voerde de tweede startrij aan, voor de Spanjaard Ismael Ortega, de Zwitser Patric Muff en de Spanjaard Ion Garido. Nigel Walraven vertrok vanaf een 24e positie.

Bij de start blies één van de rijders gelijk zijn motor op. De race ging gewoon door en lange tijd waren er geen problemen. Totdat er in de 9e ronde van de 11 ronden tellende wedstrijd een aantal rijders onderuit ging op de plaats waar de opgeblazen motor eerder voor olie op de baan had gezorgd. Dit resulteerde in een rode vlag situatie. Aangezien de wedstrijd al in de 9e ronde zat was de volgorde van de laatste volledige ronde tevens de eindstand. Lammert werd zodoende de winnaar van de race, gevolgd door Pinera en Muff. Onze landgenoot Walraven werd 23e.