WSBK: McGuinness heer en meester op Man

77

De bewoners van het eiland Man kunnen na twee weken eindelijk weer van wat stilte genieten want de diverse races op het 60,7 km lange stratencircuit zitten er weer op. John McGuinness was de naam die steeds weer bovenaan stond in de drie belangrijkste klassen.

Nick Crowe met bakkenist Darren Hope (foto: Honda Racing)

In de middag herhaalden het duo Crowe/Hope de zijspanrace van maandag door van start tot finish te leiden. Het was geen probleemloze race van het duo die elke anderhalve kilometer de ECU moest resetten. Desondanks wist het duo met overmacht te winnen voor Norbury/Parnell en Roy Hanks/ Dave Wells.
Voor voormalig wereldkampioen Klaus ‘KLaffi’ Klaffenbock liep ook deze tweede race op een teleurstelling uit nadat de problemen die ze maandag kenden in de eerste ronde weer terug kwamen.

Tot slot werd op vrijdagochtend de laatst IOM race van dit jaar gehouden, de Senior TT. Het bleek na deze race dat dit toch wel de week van John McGuinness was want de 32 jarige uit Morecambe wist na de Superbike en de Supersport race ook de Senior TT race te winnen met ook hier nieuwe ronderecords en nieuwe snelheidsrecords. Het was McGuinness’ elfde overwinning op het parcours en alleen de legendarische Joey Dunlop en Mike Hailwood hebben er meer gewonnen.

Op het zonovergoten eiland zagen we een spannende eerste ronde met aan de leiding McGuinness vlak voor Hutchinson en de Australiër Cameron Donald. Hutchinson’s race zou echter niet lang duren vanwege technische problemen. Guy Martin nam de tweede plaats over van Donald en begon McGuinness onder druk te zetten. McGuinness had in zijn eerste ronde met de staande start alweer een nieuwe record genoteerde maar nadat de HM Plant Honda coureur er even goed voor zitten werd dat record weer verbeterd met een ronde met een gemiddelde snelheid van 208,2 km/u. Nu begon McGuinness’ voorsprong steeds groter te worden. Bij de tweede pitstop was zijn voorsprong zo’n 30 seconden waarna de Honda coureur het iets rustiger aan deed en Donald weer wat terrein terug wist te winnen. Uiteindelijk wist McGuinness de race met 20 seconden voorsprong te winnen.