WSBK: Melandri wint, Biaggi crasht

72

Tijdens het eerste raceweekend in Rusland werden de rollen omgedraaid, het is nu BMW Motorrad Motorsport rijder Marco Melandri die het klassement leid voor Aprilia Racing rijder Max Biaggi.

In de afgelopen races wist Marco Melandri met grote stappen steeds dichterbij klassementsleider Max Biaggi te komen. Van een voorsprong van 60 punten na de eerste race op het Motorland Aragon werd het gat steeds kleiner en kleiner. Na Melandri&rsquo;s dubbelzege in Brno was het gat nog maar 21 punten, na de twee races op Silverstone 10,5 punt en na Moskou staat Melandri zelfs 18,5 punt voor Biaggi.&nbsp; <br /> <blockquote>&ldquo;Het is een ongelofelijk dag. Dat ik hier in het eerste raceweekend in dit land mag winnen is bijzonder en ik ben dan ook heel erg blij. In de ochtend was het bewolkt en regende het een beetje, dat was dus niet makkelijk. De eerste race was in het begin moeilijk met de slick band op het nog natte circuit en het feit dat een wesp me in mijn been stak maakte het nog iets moeilijker. Het was moeilijk en tweede worden voelde als een overwinning voor mij. Voor de tweede race had het team de motor nog een beetje aangepast en dat voelde vanaf de eerste ronde meteen goed. Toen ik zag dat Biaggi uitgeschakeld was wist ik dat ik deze race kon winnen en dat lukte. Ik maakte me nog even zorgen om mijn achterband maar dat ging toch goed met mijn BMW. Het team heeft het andermaal goed gedaan,&rdquo; <strong>vertelde Melandri</strong>. &ldquo;We staan nu op kop in het wereldkampioenschap maar we gaan het race per race bekijken. We hebben geen tijd om na te denken over het verdedigen van onze voorsprong, zes races zijn er nog best veel en er kan nog van alles gebeuren. We moeten gefocust blijven en hard blijven werken, als ik kan vechten voor de overwinning dan ga ik er voor. We hebben in het verleden pech gehad, nu gaat het goed maar je weet nooit wat er in de laatste races zal gebeuren.&rdquo;</blockquote>

Melandri wist in de eerste race een tweede plaats te pakken achter winnaar Tom Sykes en in de tweede race reed de Italiaan naar zijn alweer zesde overwinning met de BMW. Voor Biaggi was het weer een weekend om te vergeten, het derde opeenvolgende weekend om te vergeten zelfs.<br /> <br /> De Romeinse keizer wist in de eerste race op de Moscow Raceway de schade nog enigszins beperkt te houden door ten koste van Eugene Laverty &ndash; die van het team zijn derde plaats moest afstaan aan Biaggi &ndash; naar de laatste podiumplaats te rijden. In de tweede race ging het mis toen Biaggi bij het aanremmen op een vuil gedeelte kwam, niet genoeg vaart kon verminderen en vol in de achterkant van Leon Haslam&rsquo;s BMW reed.<br /> <blockquote>&ldquo;Deze crash was wel het laatste wat we nodig hadden. Toen ik bij het remmen van de lijn afging kwam ik op vuil asfalt terecht en toen lukte het niet om vaart te minderen. Ik zag Haslam steeds dichterbij komen en probeerde de botsing te voorkomen maar slaagde daar niet in. Ik heb me meteen verontschuldigd. In eerste instantie dacht ik dat hij zich had geblesseerd maar gelukkig liet hij weten dat hij ok&eacute; was. Na het podium in de eerste race wilde ik voorin blijven zitten, dit maakt het gecompliceerd voor het kampioenschap maar het is nog niet voorbij,&rdquo; aldus <strong>Biaggi</strong>. <br /> </blockquote><iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FWSBK%2FSuperbikes%2Fmelandri-wint-biaggi-crasht%2Ftabid%2F100%2FiNews_ID%2F30697%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>