WSBK: Niccolo Canepa wint Superstock 1000 race op Brands Hatch

41

Op een zonovergoten circuit van Brands Hatch werd het publiek getrakteerd op een mooie Superstock 1000 race, tijdens welke Niccolo Canepa goede zaken deed voor het klassement.

Claudio Corti vertrok vanaf pole position. Naast de Italiaan waren het Niccolo Canepa, klassementsleider Matteo Baiocco en Xavier Simeon die tijdens de kwalificatietrainingen een plaats op de voorste rij hadden veroverd. Michele Pirro, Brendan Roberts, Ilario Dionisi en Mark Aitchison kwalificeerden zich gisteren op de tweede rij. Laatstgenoemde moest echter vanaf de laatste rij starten, omdat hij zich te laat op de baan meldde en de grid al gesloten was. Raymond Schouten (Vd Heyden Motors Yamaha) startte vanaf de 17e positie. Bram Appelo (EAB Ten Kate Honda) verscheen niet aan de start. Het team van de Nederlander slaagde er niet in om de tijdens de warm-up zwaar beschadigde motorfiets op tijd op te lappen.

Het hele veld was goed weg en poleman Corti nam de leiding in de wedstrijd, gevolgd door Baiocco, Canepa, Van Keymeulen en Roberts. Aitchison wist zich in de eerste ronde al op te werken naar een 17e positie. Van Keymeulen raakte naast de baan, maar wist zijn motorfiets door de grindbak te loodsen en terug te keren op de baan. De Belg zakte hierdoor wel ver terug naar achteren en keerde niet lang na deze actie terug naar de pitbox. De strijd om de leiding in de wedstrijd was vanaf het begin erg spannend. Er werd op het scherpst van de snede gestreden, waarbij de nog steeds aan de leiding gaande Corti zwaar onder druk lag. Een fraaie inhaalmanoeuvre van Canepa plaatste de poleman een plaats terug, terwijl Aitchison zich met een nieuw ronderecord naar voren werkte en inmiddels op een 13e plaats reed.

Halverwege de race was het nog steeds Canepa, die aan de leiding ging, gevolgd door Corti, Simeon en Baiocco. Geruime tijd drong Simeon bij Corti aan, maar kwam er niet voorbij. In de 12e ronde van de 14 ronden tellende race slaagde de Belg er echter in om de Italiaan te verschalken. Canepa kwam als eerste over de streep. Simeon werd 2e en Corti 3e. Corti kon niet op eigen kracht richting het podium rijden, aangezien de hem aangereikte vlag in zijn voorwiel vast kwam te zitten.
Klassementsleider Baiocco werd 4e en behoudt daarmee de leiding in het klassement. Aitchison werd uiteindelijk toch nog 8e, maar werd in het klassement toch gepasseerd door Simeon, terwijl Schouten als 17e over de streep kwam.

Naast Van Keymeulen keerde ook Rene Mahr en Greg Gildenhuys naar de pits terug, terwijl Daniel Sutter als enige onderuit was gegaan.

Uitslag race » | Stand na Brands Hatch »