WSBK: SŽbastien Charpentier wint World Supersport race in Silverstone

45

Door de herstart in de Superbike klasse moesten de rijders uit de World Supersport klasse nog even geduld hebben voordat zij op het circuit van Silverstone konden aantreden voor de vijfde race van het seizoen, die 28 ronden telde.

Bij het ingaan van de 23e ronde had Veneman weer een aantal plaatsen gevonden en reed op een 18e positie, vlak achter Chambon en Lausletho, terwijl Parkes erin leek te slagen om Curtain wat verder achter zich te laten en weer wat in te lopen op de leider in de wedstrijd. Het gevecht om de 5e positie ging onverminderd voort. Roccoli had inmiddels Harms weten te passeren.

In de voorlaatste ronde lag Charpentier nog "slechts" twee seconden voor op Parkes, met Curtain weer twee seconden daarachter. Riba alleen en daarachter de om de 5e positie strijdende rijders, waar Harms op dat moment de snelste was.

Charpentier gaf nog eens wat extra gas en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en mocht plaatsnemen op zijn vertrouwde hoogste podiumplaats. Naast hem een feestje voor het Yamaha Motor Germany Team, dat zowel Parkes als Curtain op het podium zag klimmen. Na de 4e plaats van Riba werd het gevecht om de 5e plaats beslist in het voordeel van Harms, gevolgd door Roccoli, Fores, Lagrive en Stigefelt. Onze landgenoot Barry Veneman finishte als 18e.