WSBK: Sebastien Charpentier pakt voorlopige pole op Brands Hatch

30

Op het circuit van Brands Hatch kwamen vanmiddag gewoontetrouw de rijders in de World Supersport klasse als eerste op de baan voor de eerste kwalificatietraining van het weekend. Er had zich inmiddels al redelijk wat publiek langs de baan van het Britse circuit verzameld.

Eerder vandaag was het tijdens de vrije training het HANNspree Ten Kate Honda duo, Sébastien Charpentier en Kenan Sofuoglu, dat het tempo bepaalde. Regerend wereldkampioen Charpentier, die een moeizaam seizoen beleeft, zal zich tijdens de laatste vier races van het seizoen zeker nog willen laten zien. De Fransman deed vanmiddag een eerste aanzet door tijdens de eerste kwalificatietraining de snelste tijd neer te zetten en daarmee de voorlopige pole voor zich opeiste. Hij was maar liefst viertiende van een seconde sneller dan Sofuoglu die dit weekend de titel van zijn teamgenoot hoopt over te nemen.

Net als vanochtend was het Broc Parkes, die de 3e tijd noteerde. De Australiër bleef daarmee Katsuaki Fujiwara, die momenteel de 3e plaats in het klassement bezet, voor. Drie Honda's en een Yamaha op de voorlopige voorste startrij.

Craig Jones, die de laatste raceweekenden regelmatig van zich doet spreken, legde beslag op de eerste positie op de voorlopige tweede startrij, voor Robbin Harms, die de 6e tijd noteerde, maar nog wel met zijn Honda in de grindbak belandde. Fabien Foret en onze landgenoot Barry Veneman (Pioneer Hoegee Suzuki Racing) veroverden tevens een plaats op diezelfde startrij, terwijl Joshua Brookes en Massimo Roccoli de top 10 volmaakten.

Weinig geluk was er vooralsnog voor de gelegenheidsvervanger van Kevin Curtain, Tommy Hill. Nadat de British Superbike rijder tijdens de vrije training onderuit ging, ging het tijdens de kwalificatietraining wederom mis voor de Brit, die de 11e kwalificatietijd neerzette. Na zijn val kon hij de training echter wel voortzetten. Dezelfde pech was er voor Riba, die zich direct achter Hill kwalificeerde. De Spanjaard kwam al vroeg in de training ten val.