Vandaag en morgen maken de meeste teams uit de WK Supersport en de Superbikes hun eerste meters. Het Belgarda Team verstuurde als eerste een persbericht. Deze tekst zullen we hopelijk in de loop van deze maandagavond steeds verder aan kunnen vullen. De omstandigheden zijn volgens de persberichten zo goed als ideaal te noemen. Het belangrijkste wat Jurgen van den Goorbergh en teamgenoot Fabian Foret vandaag op het schema hadden staan was de nieuwe Ohlins vering. Beide coureurs sloten de eerste van twee testdagen tevreden af.

Fabien Foret reed 45 rondjes met een persoonlijk beste tijd van 1:38.7

Foret zei hierover: ÒHet is bijna twee maanden geleden dat ik op een motor zat, dus ik ben kalm begonnen om weer in het ritme te komen. Ook hebben we met Ohlins een andere veringspartner. Daar moet je weer even aan wennen en we zullen dit verder door moeten ontwikkelen gedurende de komende tijd. Het feit dat ik dan, met een vering die ik nog moet leren kennen, maar een halve seconde trager ben in vergelijking tot de vorige test stemt me tevreden.

Zoals gezegd heb ik de grens vandaag nog niet echt gezocht. We werken, samen met de nieuwe veringstechnici, er hard aan om de puntjes op de I te zetten. Je moet ook eerst de vering leren kennen, zodat je weet tot waar je kunt gaan. Deze test is zeer zinvol, maar gelukkig duurt het ook niet meer lang voordat de eerste race gereden gaat worden. Ik wil graag iedereen bewijzen waartoe ik met de Yamaha in staat ben.”

Jurgen van den Goorbergh reed 43 rondjes met een beste tijd van 1:39.00.

ÒIk ben niet ontevreden over deze eerste dag; zeker niet als je je bedenkt dat het toch altijd even duurt voordat je je ritme weer te pakken hebt. Ook ’k heb bijna twee maanden niet gereden en dan moet je overal toch weer even aan wennen. We hebben met de Ohlins vering en een nieuwe ontsteking veel nieuwe dingen om te testen. Maar vandaag hebben we hoofdzakelijk gebruikt om weer in het ritme te komen. Ik ben tevreden over datgene wat we deze eerste dag hebben bereikt. Ook het team heeft deze winter niet stilgezeten en die ontwikkelingen lijken een stap in de goede richting, Ik heb m.b.t. de Ohlins vering nog wel wat gewenningstijd nodig, verwacht ik. De Yamaha is daar toch wel door veranderd. Ik denk wel dat het een verbetering is, maar ik zal het andere gedrag in mijn hoofd moeten verwerken. Valencia is een aparte baan. Hij lijkt iedere dag te kunnen veranderen. Maar ik ben tevreden, en ik kijk uit naar de eerste race van het seizoen, die we aan het eind van deze maand ook hier zullen rijden.”

Zodra er meer nieuws binnen is zullen we deze tekst aanvullen.