WSBK: Video: Checa verslaat Biaggi in eerste race in Misano

45

In een race waarin maar 15 man aan de finish kwamen was het Althea Ducati rijder Carlos Checa die halverwege de race de leiding wist te pakken en zo zijn zevende overwinning van het 2011 seizoen wist te pakken.

Bij de start was het polesetter Tom Sykes die als eerste bij de eerste bocht aan kwam gevolgd door Leon Haslam, Carlos Checa en Max Biaggi. Haslam wist in de eerste ronde de leiding over te namen van de Kawasaki rijder en Biaggi wist Checa én Sykes te passeren.<br /> <br /> Een ronde later nam de na zijn crash in de tweede vrije training aan zijn enkel geblesseerde Biaggi de leiding over van Haslam en wist Checa naar de derde plaats te komen te koste van Sykes. De Brit zou een ronde later weer een plaatsje terugzakken nadat Marco Melandri hem wist te passeren.<br /> <br /> Biaggi en Checa begonnen in de vierde ronde een gaatje te slaan ten opzichte van de achtervolging en op hun beurt hadden Haslam, Melandri, Sykes en Eugene Laverty dankzij een akelige crash van Jakub Smrz een gaatje weten te slaan naar Noriyuki Haga. De Japanner kreeg de ronde daarna problemen met zijn Aprilia waardoor Joan Lascorz op de zevende plaats kwam te liggen voor Sylvain Guintoli, Leon Camier en Ayrton Badovini.<br /> <br /> Terwijl Biaggi en Checa aan de horizon verdwenen zagen we een leuk gevecht tussen Melandri, Haslam, Sykes en Laverty, waarbij de Ier in de zevende ronde Sykes wist te passeren, tot Haslam in de negende ronde onderuit ging en Melandri wat ademruimte kreeg. Iets later in de race wist ook Laverty wat afstand te nemen totdat Sykes in de laatste paar ronden een tweede adem kreeg.

Aan de kop begon het spannend te worden tussen Biaggi en Checa en toen Biaggi in de 12e ronde een klein beetje wijd ging greep de Spanjaard zijn kans waarbij Biaggi wel even zijn Aprilia rechtop moest zetten. Biaggi wist de aansluiting nog een paar ronden vast te houden maar ging in de 15e ronde even naast de baan waardoor Checa wat voorsprong kreeg en die verder wist op te bouwen tot zoÕn twee seconden.<br /> <br /> In de laatste ronde deed Checa het iets rustiger waardoor er nog maar 0,984s verschil zat tussen hem en Biaggi maar zijn zevende overwinning was een feit. Melandri kwam ruim 16 seconden later als derde over de finish.<br /> <br /> De twee adem van Sykes zorgde er voor dat de Kawasaki rijder in de laatste bocht Laverty weer terug wist te pakken en zo een vierde plaats op zijn palmares kan zetten. Ruim achter Laverty was het Camier die de zesde plaats wist te pakken voor Guintoli, Badovini en Lascorz. Maxime Berger werd even daarachter tiende.<br /> <br /> Naast de crashes van Smrz en Haslam, waarvan nog niet bekend is of een of beide rijder blessures hebben opgelopen, kwam ook Michel Fabrizio. Troy Corser, Roberto Rolfo en Mark Aitchison moesten net als Haga de strijd voortijdig staken. <br /> <br /> <br /> <object style="height: 310px; width: 468px;"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3bEUmXDozyA?version=3"> <param name="allowFullScreen" value="true"> <param name="allowScriptAccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/3bEUmXDozyA?version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" height="310" width="468"></object> <br /> <br /> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=108821625872273&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FWSBK%2FSuperbikes%2Fcheca-verslaat-biaggi-in-eerste-race-in-misano%2Ftabid%2F100%2FiNews_ID%2F26722%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>