WSBK: World Supersport overwinning op Lausitzring naar Broc Parkes

98

Op een enigszins zonnig Eurospeedway Lausitz circuit werd in de World Supersport klasse de 11e wedstrijd van het seizoen verreden.

De twee kemphanen Parkes en Sofuoglu bleven druk op elkaar zetten en wisselden regelmatig van positie. Uiteindelijk was het Broc Parkes, die als eerste over de streep kwam, gevolgd door een toch enigszins geïrriteerd ogende Sofuoglu. Intermoto Czech rijder Lagrive werd knap derde. De van pole gestarte Charpentier werd negende, gevolgd door onze landgenoot Veneman.

Fabien Foret, die voorafgaand aan de wedstrijd de tweede plaats in het klassement bezette, had het dit weekend niet goed op de rit. Nadat de Fransman zich slechts op een 18e positie had gekwalificeerd, keerde hij na één ronde al met problemen terug naar de pitbox. Geluk bij een ongeluk was dat ook Fujiwara – die op de 3e plaats staat – uitviel. Bovendien kon de op de 4e plaats staande Robbin Harms als gevolg van een schouderblessure, die hij eerder dit weekend opliep, niet aan de race deelnemen, waardoor Foret nog net zo stevig op de 2e plaats staat als voor de wedstrijd. Parkes passeerde in het klassement zowel Harms als Fujiwara.