Xavi Vierge zal ook in 2021 in de kleuren van Petronas Sprinta Racing aan de start verschijnen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Spanjaard en het Maleisische team hebben hun aan het einde van dit seizoen aflopende contract met een jaar verlengd.

Xavi Vierge is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Petronas Sprint Racing. De Spaanse Moto2 coureur weet elke race tot nu progressie te boeken, iets dat nu dus geresulteerd heeft in een nieuw contract bij het team voor het seizoen 2021.

De Spanjaard scoorde onlangs tijdens het eerste Grand Prix weekend op het Misano World Circuit Marco Simoncelli met een vierde plaats zijn beste klassering van het seizoen tot nu toe. Afgelopen zondag leek Vierge op weg naar zijn eerste podiumklassering. Op het moment dat de race werd onderbroken door een rode vlag situatie reed de Petronas Sprinta Racing op de derde plaats. Na de herstart streed Vierge opnieuw mee voor een podiumplaats maar helaas gooide een crash in deze Sprintrace roet in het eten.

Xavi Vierge: “Ik wil het team bedanken voor het feit dat ze in mij geloven en dat ik nog een seizoen voor hun kan rijden, ik ben echt heel erg blij. Vanaf het moment dat ik bij het team kwam, voelde ik me op mijn gemak; dit is één van de redenen waarom ik met hen verder wil gaan. Moto2 is een moeilijke klasse en ik denk dat het cruciaal is om bij hetzelfde team, dezelfde motor en dezelfde crew te blijven. Hoewel het dit jaar een vreemd seizoen is geweest, hebben we elke race vooruitgang weten te boeken, waardoor we dichter bij onze doelstellingen zijn gekomen en als we volgend jaar zo doorgaan, zal het verbazingwekkend zijn. We hebben een aantal fouten gemaakt, maar we leren ervan en verbeteren voor de toekomst. Voorlopig blijft ons doel hetzelfde: elke race in de top-vijf staan, strijden voor podiumplaatsen en overwinningen, en dan zien we hoe we dit kampioenschap kunnen afwerken. Natuurlijk zal het volgend jaar hetzelfde zijn, maar we willen elke race in de top-vijf staan om voor het kampioenschap te kunnen vechten.”

Vierge maakte zijn Moto2-debuut in het seizoen 2015 tijdens de Amerikaanse Grand Prix in Indianapolis. In 2016 verscheen hij als vaste coureur aan de start in de klasse en werd hij na afloop van het seizoen gehuldigd als beste debutant. In de afgelopen zes seizoenen scoorde de Spanjaard drie podiumklasseringen (derde in Australië 2018, tweede in Japan 2017 en Argentinië 2018), twee pole positions (Argentinië 2018 en 2019).

Teamgenoot
Of de Brit Jake Dixon in 2021 de teamgenoot zal blijven van Vierge binnen het team is nog niet bekendgemaakt. Wel zijn er inmiddels sterke geruchten dat John McPhee binnen Petronas Sprinta Racing na dit seizoen de overstap zal maken van de Moto3 naar de Moto2 klasse. Het team heeft inmiddels de Zuid-Afrikaan Darryn Binder al aangetrokken als nieuwe coureur voor de lichtste klasse. Mocht McPhee inderdaad de overstap maken dan betekend dat automatische dat Dixon na een jaar alweer op zoek zal moeten naar een nieuwe werkgever.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App