Home MotoGP Xavier Siméon naar Tasca Racing Scuderia Moto2

Xavier Siméon naar Tasca Racing Scuderia Moto2

311
simeon
Xavier Simeon na het tekenen van de overeenkomst in Aragon | foto© Zelos

#AragonGP – Nadat Livio Loi een dag geleden bekend maakte het komende seizoen de overstap te maken naar het Leopard Racing Moto3 Team komt landgenoot Xavier Simeon nu ook met goed nieuws; de Belg zal komend seizoen in de Moto2 klasse actief blijven als coureur binnen het Team Tasca Racing Scuderia Moto2.

Xavier Simeon tekende eind vorig seizoen een tweejarige overeenkomst bij het QMMF Racing Team. Ondanks dat de 27 jarige Belg dus een overeenkomst op zak had voor het seizoen 2017 kreeg hij onlangs van het in Qatar gevestigde Moto2 team te horen dat het team na dit seizoen ophoudt te bestaan.De reden van het plotseling stoppen van het team is een gevolg van een bestuurswissel binnen QMMF (de nationale motorsportbond van Qatar). De nieuwe voorzitter nam het rigoureuze besluit om te stoppen met het door de nationale motorsportbond gefinancierde team vanwege een belangrijke koerswijziging. Als belangrijkste reden voert de nieuwe voorzitter aan dat hij geen financiële middelen meer willen spenderen aan een team met twee buitenlandse rijders. De financiële middelen die de bond besteedt aan het Moto2 team moeten in de ogen van de nieuwe voorzitter besteedt worden voor het opleiden van jonge nationale wegracetalenten om zo in de toekomst QMMF leden de kans te geven actief te kunnen worden als coureur binnen het MotoGP wereldkampioenschap.

Door deze beslissing moesten Xavier Simeon en Julian Simon plotseling op zoek naar een nieuwe werkgever voor komend seizoen.

Simeon is hierin, samen met zijn Zelos management, dus in geslaagd door vrijdag in Aragon een overeenkomst te tekenen met Team TASCA Racing Scuderia Moto2. De Belg keert met het tekenen van deze overeenkomst komend seizoen terug op een competitieve Kalex, het framemerk waarop hij in 2015 uitkwam als coureur van het Federal Oil Gresini Moto2 team en de wedstrijd op de Sachsenring op zijn naam wist te schrijven.

Xavier Siméon: “Ik ben zeer tevreden en blij om komend seizoen voor het TASCA-team uit te mogen komen. Enrico Tasca, de crewchief, heeft veel belangstelling getoond om mij in het team op te nemen. Het team heeft ook besloten op technisch niveau een enorme stap te zetten door in 2017 te kiezen voor een Kalex 2017- op dit moment overduidelijk de meest competitieve motor in Moto2 klass. Ik zal er hard aan werken om volgend jaar opnieuw mijn beste niveau te halen en om samen met een technisch competente equipe weer te kunnen meestrijden om de podiumplaatsen.”

Momenteel komt Remy Gardner – zoon van voormalig Grand Prix winnaar en wereldkampioen Wayne Gardner – uit voor het Team Tasca Racing Scuderia Moto2.