Yamaha R3 bLU cRU Academy werkt geslaagd eerste raceweekend af in Oschersleben

792
oliver Svendsen
Oliver Svenden | foto© Henk Teerink

De IDM Supersport 300 ronde in Oschersleben was het eerste officiële raceweekend voor de Yamaha R3 bLU cRu Academy. Het nieuwe project staat er qua organisatie er uitstekend bij, wat de basis is voor de jonge rijders om progressie te maken. Oliver Svendsen dit deed het beste van de vier Academy rijders, die met twee zesde plaatsen kort achter de podiumplaatsen naar huis ging.

Mia Rusthen (Noorwegen), Luuk de Ruiter (Nederland), Oliver Svendsen (Denemarken) en Jef Van Calster (België) zijn in 2021 de Yamaha R3 bLU cRU Academy rijders, die uitkomen in het IDM Supersport 300 kampioenschap. Afgelopen weekend waren de eerste races van het seizoen in Oschersleben. De vrije trainingen en kwalificaties verliepen voor de rijders met wat ups en downs, maar overall wist de vier Academy-rijders goede progressie te boeken, zeker gezien het niveau waar ze een jaar eerder op geëindigd waren.

In de eerste wedstrijden van het seizoen liet Svendsen een sterke indruk achter. De jonge Deen moest in de eerste race de kopgroep nog laten, maar finishte wel op een nette zesde plaats. Een knappe prestatie, aangezien hij vorig jaar nog niet kon strijden voor de puntenposities. In de tweede race behaalde Svendsen hetzelfde resultaat, maar deze keer kon hij wel mee met de voorste groep, wat de hele crew van bLU cRU Academy tot de tevredenheid stelde.

De overige Yamaha R3 bLU cRU Academy rijders hadden het lastiger in de wedstrijden. Van Calster werd in de eerste race negentiende en in de tweede manche twintigste. De Ruiter en Rusthen finishten beide keren net buiten de top-twintig. Het doel voor deze rijders zal zijn om in de volgende races de aansluiting met de puntenposities te vinden.

Joey Litjens (Coördinator Yamaha R3 bLU cRU Academy): “Het eerste weekend in het IDM zit erop. Het niveau is hoog in de 300 klasse dit jaar en dat is positief. We zijn zeer tevreden over de gang van zaken en de opzet van ons nieuwe Yamaha R3 bLU cRU Academy project. Overall zijn we alleen nog niet tevreden over het resultaat van de rijders. Maar we moeten ook realistisch blijven, want de rijders komen van ver. Oliver Svendsen heeft zich wel erg sterk laten zien, waarbij hij niet ver achter de leiders wist te finishen. De overige drie Academy rijders zullen moeten opschalen tijdens de komende evenementen. Ik wil de crew, Kevin van Leuven, Tasia Rodink en Dennis Koopman, een groot compliment geven, vanwege een uitstekende werk, wat de basis is zodat de Academy rijders kunnen groeien.”

Voor Yamaha R3 bLU cRU Cup zijn de eerste races gepland op 12 en 13 juni, wanneer er tevens gereden wordt op het circuit van Oschersleben. In hetzelfde weekend rijden de Yamaha R3 bLU cRU Academy rijders hun tweede ronde van het IDM-kampioenschap op het circuit van Most in Tsjechië.