Yamaha R3 bLU cRU World Cup: Zijn naam is Schunselaar, Indi Schunselaar

675
indi-schunselaar
Indi Schunselaar | foto© Mariska Grob

Dit weekend tijdens het WK Superbike in Assen komen ook de Yamaha R3 bLU cRU World Cup coureurs in actie. Onder de deelnemers één landgenoot, de 14-jarige Indy Schunselaar uit Bilthoven. Wie is Indi Schunselaar?

Met zijn 14 jaar is Indi Schunselaar de jongste coureur van het FIM R3 bLU cRU World Cup veld. De coureur uit Bilthoven maakte op zesjarige leeftijd kennis met de minibikes bij RACE-KIDS. In 2021 was de tijd rijp om de competitie aan te gaan in de minibikes Junior B, waarna hij in 2022 de overstap maakte naar de Molenaar NSF100 Cup. Met zijn lange postuur was hij de kleine NSF al snel ontgroeid en in 2023 koos Indi voor de Yamaha R125 Cup. Tegelijk reed hij vrije trainingen op de Yamaha R3 en dat ging hem zo goed af dat hij in juli besloot om als gastrijder deel te nemen aan de Yamaha R3 Benelux Cup races in Assen.Zijn vuurdoop was op een nat TT circuit Assen, op een Yamaha R3 die beschikbaar was gekomen doordat een deelnemer besloot door te stromen naar de Yamaha R7 Cup. Op een voor hem onbekende motor reed Schunselaar al direct naar een vierde tijd in de eerste kwalificatie, die nog onder droge omstandigheden werd verreden. Vlak voor de eerste race openden de hemelsluizen zich en daardoor begon Indi aan zijn allereerste race op regenbanden, iets waar hij nog geen ervaring mee had. Hij liet zich daardoor niet uit het veld slaan en finishte knap als vijfde. Een dag later deed hij er op een droge baan nog een schepje bovenop en kwam hij als derde over de finish. Met een podiumplaats in zijn debuutwedstrijd liet hij zien helemaal klaar te zijn voor de R3 Cup. Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen in Assen scherpte hij zijn PR nog verder aan. Er werd daarop besloten om in 2024 deel te nemen aan zowel de Yamaha R3 Benelux Cup als de FIM R3 bLU cRU World Cup.

Indi, succes dit weekend tijdens je thuiswedstrijd op het TT Circuit Assen.Handige links Pirelli Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
NIEUW | MotoGP- en WorldSBK ticketshop
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  — X — | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?
Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.