Yoshimura SERT Motul in 2023 met Guintoli, Black en Masson

1093
sert-motul
V.l.n.r. Sylvain Guintoli, Gregg Black en Etienne Masson | foto© Yoshimura SERT Motul

Yoshimura SERT Motul heeft haar rijdersbezetting voor komend seizoen rond. Sylvain Guintoli, Gregg Black en Etienne Masson zullen in 2023 als coureurs voor het team uit gaan komen in het FIM Endurance World Championship.

Het nieuws dat Suzuki al haar raceactiviteiten na afloop van het huidige seizoen ging beëindigen sloeg destijds in als een bom. Met name het nieuws dat Suzuki in 2023 niet meer als fabrikant actief zal zijn in het MotoGP wereldkampioenschap deed bij veel Suzuki fans de wenkbrauwen fronsen.

Maar ondanks alle commotie en het besluit van het Suzuki management in Japan maakte het bekende Yoshimura Suzuki Endurance Racing Team Motul onlangs bekend dat men in 2023 wel gewoon zal deelnemen aan het FIM Endurance World Championship. Het Frans-Japanse team gaat op een Suzuki GSX-R1000R deel te nemen aan het volledige vier raceweekenden tellende kampioenschap met als doel om de in 2021 behaalde wereldtitel terug te veroveren.

Na dit goede nieuws heeft het team dinsdag 27 december nu ook haar rijdersbezetting voor 2023 bekendgemaakt. Sylvain Guintoli, Gregg Black en Etienne Masson zijn door het team aangetrokken als de drie coureurs die komend seizoen voor de successen moeten gaan zorgen.

Black en Guintoli kwamen ook het afgelopen seizoen uit voor het team, terwijl Masson bij het team terugkeert na een uitstapje naar SRC Kawasaki. Laatstgenoemde neemt de plaats in van Xavier Simeon die tijdens het vorige seizoen plotseling besloot zijn helm aan de wilgen te hangen.

Gregg Black: “Ik ben erg blij om in 2023 met Yoshimura SERT Motul door te gaan en ik geloof dat we kunnen strijden voor nieuwe historische overwinningen, want we hebben allemaal veel ervaring! Ons primaire doel is het heroveren van de EWC-titel en we zullen vastberadener zijn nadat de titel van 2022 ons ternauwernood ontglipte. Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen dat eraan komt om mijn team weer te zien tijdens de eerste tests. Daarnaast ben ik erg blij dat ik het merk Suzuki over de hele wereld kan vertegenwoordigen voor alle vele fans die ons steunen!”

Sylvain Guintoli: “Na de nodige successen in 2021 en 2022 ben ik zo blij en kijk ik er echt naar uit om het verhaal voort te zetten met Team Yoshimura SERT Motul. Het is geweldig nieuws en ik ben blij dat we samen opnieuw deze uitdaging aan kunnen gaan. Het doel in 2023 is om aan elk evenement deel te nemen met het doel om te winnen en onze nummer 1 plaat weer in handen te krijgen. Ik kan niet wachten om in Le Mans te zijn met mijn team, teamgenoten en onze Suzuki GSX-R1000R. Laten we ervoor gaan!

Etienne Masson: “Ik ben zo blij om terug te keren bij de Suzuki familie en nog meer om bij de Yoshimura SERT Motul te mogen gaan rijden. Ik ken veel mensen in het team, niet alleen uit Frankrijk maar ook uit Japan, en ik ben erg enthousiast om weer met hen samen te mogen gaan werken. Mijn teamgenoten zijn de beste coureurs in het FIM Endurance World Championship en ik denk dat wij drieën de sterkste rijders in het kampioenschap zijn. Ik heb veel ervaring op de GSX-R1000R maar het is nieuw voor mij met de Bridgestone banden en ik ben zo enthousiast over de eerste rit en ik zal me snel en zo goed mogelijk gaan voorbereiden op de eerste race van het seizoen in Le Mans. Dank aan de Yoshimura SERT Motul voor het vertrouwen in mij. Ik kan niet wachten om met hen samen te werken en aan mijn nieuwe hoofdstuk in mijn carrière te gaan beginnen.”

Het 2023 FIM EWC seizoen kent een viertal races. Te beginnen in het weekend van 15 en 16 april met de Le Mans 24 Heures Moto gevolgd door de 24 Spa EWC Motos in het weekend van 17 en 18 juni, begin augustus met de bekende Suzuka 8 Hours en als finaleweekend de bekende Bol d’Or in het weekend van 16 en 17 september.