Zandstorm zorgt voor paniek en veel schade aan vooravond Motul Argentinean Round

4361

Het grootste deel van de WorldSBK paddock heeft de reis naar Argentinië achter de rug en is inmiddels in San Juan aangekomen voor de voorlaatste ronde van het 2021 FIM Superbike World Championship. De eerste indrukken bij aankomst op Circuito San Juan Villicum waren fantastisch totdat een zandstorm donderdagmiddag een verwoestende schade aanrichtte.

Zelden zal een WorldSBK evenement vooraf zoveel besproken zijn als de Argentijnse ronde van dit seizoen op het Circuito San Juan Villicum in San Juan. Veel betrokkenen en fans vroegen zich de afgelopen weken af waarom de twee WorldSBK weekenden in Argentinië en Indonesië aan het einde van het seizoen koste wat kost werden doorgedrukt. Het antwoord is simpel, geld, heel veel geld. De contracten voor deze twee evenementen zijn waterdicht, Dorna kan er simpelweg niet onderuit anders dan ze zelf voor de kosten op moeten draaien.

Ondanks dat de Argentijnse autoriteiten er alles aan gedaan hebben om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om het land binnen te komen moesten veel teams alle zeilen bij zetten en zich maximaal inspannen om er überhaupt te kunnen komen. Inmiddels heeft een groot deel van de WorldSBK paddock het gefixt en is men veilig in San Juan aangekomen, zij het dat velen een reis tussen de 35 en 40 uur achter de rug hebben!!!

Bij aankomst was de verrassing best wel groot. Na de problemen in 2018 en 2019 is het circuit voorzien van een nieuwe asfaltlaag, zo vlak als een biljartlaken en zijn lokale motorrijders druk bezig geweest met het schoonrijden van het circuit zodat een blamage als tijdens de voorgaande edities voorkomen moeten worden (in 2018 en 2019 kon er tijdens de eerste dag nagenoeg niet gereden worden vanwege het vele stof op de baan).

Kregen we donderdagochtend allemaal nog lovende berichten vanuit San Juan, donderdag aan het einde van de dag was dit echter wel anders. Diverse coureurs en teams stuurden ons foto’s van hun ‘trackwalk’, bijzondere foto’s waarop duidelijk te zien was dat er een heuse zandstorm in aantocht was. Niet veel later kwamen de eerste berichten dat men haast moest maken om op tijd binnen te komen omdat het met de minuut dreigender werd.

De zandstorm is inmiddels het circuit gepasseerd, niet zonder gevolgen blijkt nu. De schade is enorm en er is een dag voor aanvang van het evenement niet veel meer over van de pracht en praal die er de afgelopen dagen te zien was. Ook de door de ‘locals’ schoongereden baan is inmiddels weer voorzien van een flinke laag stof en in de paddock is de schade enorm, zo heeft de ‘Paddock show’ tent flinke schade opgelopen, zijn andere tenten compleet weggevaagd en zijn een groot aantal huurauto’s flink beschadigd.

Wat dit alles betekent voor de dag van morgen is op dit moment nog niet bekend, dat de paniek en de schade groot is moge duidelijk zijn.

Later meer…..

 Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter