Zaterdag 14 mei: OW Cup races TT Circuit Assen

261
Jaco Boonen (95) aan de leiding (foto credit: Jan Timmerman - JTS fotografie)

Op zaterdag 14 mei wordt op het TT Circuit Assen al weer de derde OW Cuprace van het seizoen verreden. Met maar liefst 190 ingeschreven coureurs beloofd ook deze editie weer volop gezelligheid, vertier en spannende races.

Na de koude en tumultueuze tweede OW Cuprace op zaterdag 23 april zien de weersverwachtingen er voor zaterdag 14 mei ten aanzien van de temperatuur er beter uit.Alle zes categorieën, de NK SportCup 600, NK ProCup 600, NK SuperCup 600, NK SportCup 1000, NK ProCup 1000, NK SuperCup 1000 en de NK TwinCup, komen zaterdag maar liefst drie keer in actie. Op zaterdagochtend worden er twee kwalificaties verreden terwijl er ’s middags voor alle klassen een wedstrijd op het programma staat.

NK SuperCup 600
In deze klasse gaat Danny van der Sluis aan de leiding met 5000 gescoorde punten. Het jonge talent uit Staphorst wist beide tot nu verreden wedstrijden op zijn naam te schrijven terwijl Coen Bouwmeester twee keer tweede werd en in de tussenstand achter Van der Sluis de tweede plaats inneemt.

Ricardo Brink kende ook een sterke start van het seizoen door in beide eerste wedstrijden van het seizoen als derde over de finish te komen. De Start Racing coureur bezet in de tussenstand van het kampioenschap dan ook de derde plaats.

Jaimie van Sikkelerus en Renzo van Emmerik nemen na de eerste twee verreden wedstrijden met een gelijk aantal punten de vierde en vijfde plaats in op de lijst.

Zowel Bouwmeester als ook Brink zullen zaterdag dan ook er alles aan willen doen om Van der Sluis van zijn derde zege van het seizoen af te houden terwijl zowel Sikkelerus als ook Van Emmerik er alles aan zullen doen om hun eerste podium finish van het seizoen te scoren.

Volledige tussenstand

NK SuperCup 1000
In deze categorie is het Jaco Boonen die na twee wedstrijden aan de leiding gaat in de tussenstand van het kampioenschap. Moest de Yamaha coureur tijdens de eerste wedstrijd nog genoegen nemen met de tweede plaats achter Nigel Walraven, tijdens een spannende tweede wedstrijd trok de coureur uit Nunspeet aan het langste eind en kwam hij als winnaar over de finish in een race die werd verreden onder moeilijke omstandigheden. De tweede plaats in de tussenstand wordt ingenomen door Jeroen van Trigt. De Van Trigt Installatie Serviceburo coureur scoorde tijdens de openingsrace slechts een achtste plaats maar na afloop van de tweede wedstrijd mocht Van Trigt naast Boonen plaatsnemen op de tweede trede van het podium.

Maarten Bekker bezet na een zevende en derde plaats in de eerste twee wedstrijden de derde plaats terwijl de winnaar van de eerste race van het seizoen Nigel Walraven de derde plaats inneemt. De Walraven Racing coureur, normaalgesproken uitkomend in het ONK en de BeNeCup competitie was de tweede wedstrijd afwezig en zal ook komend weekend vanwege andere verplichtingen niet aan de start verschijnen.

Daniel Vermaas, Roel Hoekstra, Cliff Kloots, Rinze Luimstra, Jardo van Huisstede en Yme-Jan Hofstee zijn de overige coureurs binnen de top tien.

Gezien de moeilijke tweede wedstrijd van het seizoen, waar diverse toppers verkeerd gokten met hun bandenkeuze, beloofd het aanstaande zaterdag een spannende aangelegenheid te worden. Met name de in de tweede race vanaf de pole vertrokken Kloots maar ook Luinstra zullen hierdoor zaterdag extra gebrand zijn op een goede uitslag waarbij beide heren zeker op jacht zullen gaan naar een podium klassering of misschien wel hun eerste zege van het seizoen.

Volledige tussenstand

Zoals gebruikelijk zijn is ook aanstaande zaterdag tijdens de OW Cup races het TT Circuit Assen gratis toegankelijk, dit geldt zowel voor de taluds, de tribunes maar ook voor het paddock.

Tijdschema OW Cuprace zaterdag 14 mei