Pedro Acosta heeft zondagmiddag ook de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race op Motorland Aragón gewonnen voor David Alonso en Izan Guevara waardoor hij zijn ongeslagen status behoudt. Zonta van den Goorbergh kwam als achtste over de finish, Collin Veijer werd negende.

Zondagmiddag was de tweede race van de Red Bull MotoGP Rookies Cup op Motorland Aragón de laatste die op het programma stond. Met een buitentemperatuur van 21°C en een asfalttemperatuur van zo’n 28°C waren de omstandigheden gunstig op het Spaanse circuit, ondanks dat de start een uur later was dan gebruikelijk vanwege het aangepaste tijdschema.

De in 2020 nog ongeslagen Pedro Acosta wist opnieuw goed te starten en al gauw had de Spanjaard een voorsprong te pakken. Daarachter werd echter een interessante strijd gevoerd tussen Daniel Holgado, Ivan Ortolá, David Muñoz, David Alonso, David Salvador, Daniel Muñoz en Izan Guevara voor de tweede plaats. Een aantal seconden daarachter was Zonta van den Goorbergh in duel met Billy van Eerde voor de negende plaats terwijl Collin Veijer daar weer achter in een groepje zat, strijdend voor de twaalfde plaats.

Acosta bleef opnieuw foutloos in deze race en kwam uiteindelijk met een voorsprong van ruim vijf seconden over de finish. De Spanjaard heeft tot nu toe alle Red Bull Rookies races van 2020 gewonnen. David Alonso kwam daarachter als tweede over de finish voor Izan Guevara. Ivan Ortolá werd vierde voor David Salvador en Daniel Muñoz, daarachter maakten Billy van Eerde, Nederlanders Zonta van den Goorbergh en Collin Veijer en Marcos Uriarte de top tien compleet.

Een flinke crash was er in de laatste bocht nog voor David Muñoz en Daniel Holgado doordat zij elkaar raakten.

Volgend weekend rijden de Red Bull Rookies opnieuw twee races op Motorland Aragón tijdens de tweede achtereenvolgende Grand Prix op het Spaanse circuit.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App