Zien we Casey Stoner binnenkort terug in de MotoGP paddock?

1058
casey-stoner
Casey Stoner | foto© screenshot

Terwijl de huidige MotoGP coureurs vanwege de uitbraak van het coronavirus nog steeds wachten op hun eerste wedstrijd van het seizoen sprak voormalig MotoGP coureur en tweevoudig wereldkampioen Casey Stoner in een online interview met zijn landgenoot Chris Vermeulen over zijn carrière, de huidige situatie binnen de sport en zijn toekomstplannen.

Casey Stoner, tweevoudig MotoGP wereldkampioen verraste aan het einde van het seizoen 2012 de motorsportwereld door geheel onverwachts zijn helm aan de wilgen te hangen en zijn actieve carrière als MotoGP coureur te beëindigen.

Sindsdien heeft de Australiër voor zowel Honda als ook Ducati het nodige MotoGP testwerk verricht maar concentreerde hij zich bovenal op zijn eigen gezondheid en familie. In een online interview met voormalig MotoGP collega en landgenoot Chris Vermeulen praat Stoner o.a. over zijn eigen motorsport carrière, de huidige stand van zaken binnen de sport en geeft hij aan in de toekomst zelf weer betrokken te willen raken bij de sport die hem ook veel heeft gebracht.

Casey Stoner: “Ik denk dat ik veel te geven heb aan de sport. Ik weet wat er moet worden gedaan om races te winnen en ik denk dat ik in de toekomst echt iets terug kan geven aan de sport die mij in het verleden ook heel veel heeft gebracht.”

Tijdens het gesprek kwam ook Jack Miller, die onlangs een contract tekende bij het Ducati Team en vanaf het seizoen 2021 in de voetsporen hoopt te treden van Stoner, aan bod. Stoner is van mening dat Ducati de juiste keuze heeft gemaakt door Miller de overstap te laten maken van Pramac Racing naar het officiële Ducati MotoGP team, het team waarmee Stoner ook zoveel successen wist te behalen.

Casey Stoner: “Jack is echt volwassen geworden en ik ben onder de indruk van de manier waarop hij zichzelf heeft ontwikkeld. Je ziet het aan de resultaten en de manier waarop hij werkt. Ik ben echt blij voor Jack en voor Australië om weer een landgenoot op een fabrieksmotor te zien rijden.”

Het volledige interview met Stoner en Vermeulen is te zien en te beluisteren via onderstaande video.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App