Zijspan pole in Schleiz voor Schlosser & Hofer, Streuer & Koerts vierde

245

Bennie Streuer & Geert Koerts | foto credit: Racesport.nl – Tiny Kolsters

De Duitse zijspancombinatie Markus Schlosser & Thomas Hofer vertrekt zondag in Schleiz vanaf de pole. Het duo Bennie Streuer & Geert Koerts kwalificeerde zich zaterdag op het Duitse stratencircuit als vierde.Twee kwalificatie trainingen stonden er zaterdag in Schleiz op het programma voorafgaand aan de zondag te verrijden zesde wedstrijd van het seizoen. Na twee kwalificatietrainingen was het de Duitse combinatie Markus Schlosser & Thomas Hofer die met een snelste rondetijd 1’31.353, gereden tijdens de eerste kwalificatie, de pole voor zich op eisten.

De Duits Zwitserse combinatie Josef Sattler & Uwe Neubert noteerden de tweede rondetijd voor  de combinatie Mike Roscher & Anna Burkard terwijl de leiders in de tussenstand van het kampioenschap met een snelste rondetijd van 1’33.932 genoegen moesten nemen met de vierde kwalificatietijd.

De regerend wereldkampioenen begonnen met de nodige tegenslag aan het weekend in Schleiz, tijdens de vrije trainingen op vrijdag kende de Drentse combinatie de nodige technische problemen waardoor men de gehele dag niet in actie konden komen. Een constructie fout in het LCR frame bezorgde de Drenten de nodige kopzorgen, maar na een behoorlijke rit door Duitsland werden de benodigde vervangende onderdelen gevonden en kon men na een lange nacht sleutelen zaterdagochtend van start tijdens de eerste kwalificatie.

Naast Streuer & Koerts staan dit weekend nog twee Nederlanders aan de start, Arjen Portrijk stapte als passagier in bij de Duitser Tassilo Gall. Deze combinatie wist zich als zesde te kwalificeren terwijl Jeffrey Verhagen als passagier in actie komt bij de Zwitserse stuurman Jakob Rutz. Deze Zwitsers Nederlandse combinatie trainde zich naar een negende startpositie.

Handige link Superbike IDM Schleiz: 

Volledig tijdschema en uitslagen