Zijspancombinatie Endeveld & Crome gereed voor seizoen

398
kees-endeveld
Team Drugsadvies Sidecar Shop Racing - 2019 | foto© Mark Walters

Hoewel het nog ongewis is wanneer het 2020 seizoen begint is Team Drugsadvies Sidecar Shop Racing uit het Drentse Grolloo gereed voor het nieuwe wegracejaar.

Samen met zijn nieuwe bakkenist, de Duitser Hendrik Crome vormt Kees Endeveld in 2020 het Team Drugsadvies Sidecar Shop Racing. De nieuwe passagier reed verleden jaar met de Duitse rijder Günther Bachmayer (25 jaar) en is bij Endeveld opvolger van Jeroen Remmé. Het team heeft de beschikking over een compleet ander span dan waarmee Endeveld verleden jaar reed en de zesde plaats in het wereldkampioenschap behaalde. Het duo gaat het nieuwe seizoen in met een 600cc Yamaha krachtbron, gemonteerd in een LCR-frame van de beroemde zijspanbouwer Louis Christen uit Zwitserland. De machine is overgenomen van de Engelsman Ben Birchall, die verleden jaar derde in het WK werd.

Aanvankelijk zou de eerste kennismaking in de praktijk zondag 14 maart op het circuit Hockenheim plaatshebben, maar vanwege de maatregelen die zijn genomen in verband met de corona-pandemie, is deze test gecanceld. Het begint er steeds meer op te lijken dat de eerste praktijktest van Endeveld en Crome, direct een race wordt die meetelt voor het wereldkampioenschap zijspannen.

In de afgelopen winterperiode heeft stuurman Kees Endeveld een beperkte carrièreswitch gemaakt.  Hij werkt inmiddels deels voor zijn webshop in zijspanonderdelen, Sidecar Shop. In het verlengde van die activiteiten verwierf Kees Endeveld begin dit jaar ook het dealerschap van LCR-frames voor zijspancombinaties. Daarnaast is Endeveld in december vader geworden van dochter Silvie.

Wat betreft de WK-wegracekalender voor zijspannen, die telt dit jaar acht races, waarvan de eerste in het weekend van 14 t/m 17 mei staat gepland. Op het TT Circuit Assen rijden de zijspancoureurs in het weekend van 14 t/m 17 september hun Nederlandse WK-race.

Naast deze wedstrijden voor het wereldkampioenschap starten Endeveld en Crome ook in de IDM-race op het TT Circuit, 14 tot en met 16 augustus.

De volledige kalender van Team Drugsadvies Sidecar Shop Racing ziet er als volgt uit:

  • 14-17 mei                  Lausitzring (Dui)                      WK
  • 25-28 juni                  Pannoniaring (Hon)                WK
  • 24-26 juli                    Brands Hatch (Eng)                WK
  • 14-16 augustus         TT Circuit Assen (Ned)             IDM
  • 27-30 augustus         Rijeka (Kro)                             WK
  • 17-20 september      TT Circuit Assen (Ned)             WK
  • 02-04 oktober           Oschersleben (Dui)                 WK
  • 22-25 oktober           Estoril (Por)                              WK

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App