Zijspannen: Winst in Schleiz voor Josef Sattler & Uwe Neubert, Team Streuer tweede

232

Team Streuer in actie tijdens de kwalificatie in Schleiz | foto© Racesport.nl – Tiny Kolsters

Op het stratencircuit van Schleiz ging de winst zondagmiddag in de zijspanrace naar de combinatie Josef Sattler & Uwe Neubert. Het Nederlandse duo Bennie Streuer & Geert Koerts eindigde als tweede.

Na een zonnige dag begon het zondagmiddag vlak voor de start te regenen op de Schleizer Dreieck. Dit zorgde voor de nodige vertraging waardoor de wedstrijdleiding vervolgens besloot de wedstrijd in te korten van zestien naar twaalf ronden.

Bij de start van de race was het inmiddels gestopt met regenen maar aangezien de baan nog steeds nat was vetrokken de combinatie op volledige regenbanden. Direct bij de start was het de combinatie Josef Sattler & Uwe Neubert die de leiding nam voor  het span van Markus Schlosser & Thomas Hofer en de Nederlandse combinatie Bennie Streuer & Geert Koerts.

Statler & Neubert bleken vervolgens een maatje te groot voor de rest van het veld en het duo kwam na twaalf ronden dan ook als eerste over de finish. Streuer & Koerts wisten gedurende de wedstrijd de tweede plaats over te nemen van Schlosser & Hofer die achter de regerend wereldkampioenen als derde werden afgevlagd.

De combinatie van Tassilo Gall & Arjen Portrijk passeerde op een keurige vijfde plaats de finish terwijl het duo Jakob Rutz & Jeffrey Verhagen met een elfde plaats net buiten de top tien finishte.

Tussenstand kampioenschap
Met de tweede plaats deden Bennie Streuer en Geert Koerts uitstekende zaken voor het klassement, dit aangezien hun naaste belagers in het kampioenschap, Mike Roscher & Anna Burkard slechts als negende de finish passeerden. Team Streuer gaat na hun tweede plaats en vijf gereden wedstrijden nu aan de leiding met 108 punten terwijl Roscher & Burkard ondanks hun mindere optreden in Schleiz nog wel steeds de tweede plaats innemen, zij het met 83 punten en een achterstand van 25 punten op de Nederlanders. Statler & Neubert nemen na hun winst de derde plaats in met 66 punten.

Handige link Superbike IDM Schleiz: 

Volledig tijdschema en uitslagen