Zijspannen: Verhagen naar Sidecar Racingteam Smits

325

Jeffrey Verhagen zal de rest van het seizoen Sidecar Racingteam Smits komen versterken. De zijspanpassagier, die onlangs zijn samenwerking met Team Kentrop zag eindigen, zal vijf wedstrijden als passagier optreden van John Smits.

Al vroeg in het seizoen wist Sidecar Racingteam Smits dat men niet alle races van het seizoen 2016 kon rijden met de vaste combinatie John Smits en Gunter Verbrugge. Passagier Verbrugge moest namelijk vijf wedstrijden laten schieten vanwege andere belangrijke sportieve verplichtingen; deelname aan de Duchenne Heroes.Nadat Jeffrey Verhagen onlangs zijn samenwerking met Kees Kentrop zag eindigen nam John Smits contact op met de inmiddels ervaren Verhagen. Na een aantal besprekingen hebben beide partijen overeenstemming weten te bereiken en zal Verhagen tijdens de afwezigheid van Verbrughe zijn plaats innemen.

John Smits: “Momenteel zijn we bezig om ons voor te bereiden op de tweede helft van het  seizoen. Bakkenist Danny de Haas waar we aanvankelijk afspraken  mee hadden gemaakt is de vaste bakkenist van Kees Kentrop geworden. Als team zijn we ontzettend blij met de jonge getalenteerde Jeffrey Verhagen die met ons enkele hele belangrijke wedstrijden gaat rijden.” 

De 26-jarige Verhagen werd in 2015 Nederlands Kampioen als bakkenist van het Connect Roké Racing Team. Begin 2016 is besloten dat dit Connect Roké Racing Team onder leiding van meervoudig kampioen Kees Kentrop door zou gaan zonder Verhagen. De Brabantse bakkenist is dan ook heel blij dat hij overeenstemming heeft weten te bereiken met Smits en dat zijn seizoen op deze manier een positieve wending krijgt.

“Na een vervelend begin van het seizoen ben ik blij dat het nu deze positieve wending krijgt,” laat een enthousiaste Verhagen weten. “Ik ben nu door hard te trainen weer goed op weg om fit te worden na de blessure die ik opliep tijdens de voorjaarstraining op Du Val de Vienne. Mijn eerste race met John en zijn team staat gepland op 6 en 7 augustus dus ik ga deze tijd optimaal benutten. Het doet me goed dit seizoen nog in actie te kunnen komen. Ik ken John nu enkele jaren en zie de vooruitgang die hij boekt. Hij is in mijn ogen een échte racer en gaat hard rond.”

Sidecar Racingteam Smits
Het afgelopen seizoen heeft Sidecar Racingteam Smits laten zien dat ze absoluut tot de top van Nederland horen. Zo kwamen ze slechts enkele punten te kort om zich Nederlands kampioen te noemen. De doelstelling voor het seizoen 2016 was dan ook duidelijk, dit seizoen de titel binnenhalen.

De start van het seizoen verliep echter niet volgens verwachting. Op het prachtige Varsselring circuit in Hengelo (gld) sloeg het noodlot toe tijdens de laatste tijdtraining. De combinatie kwam naast de baan, crashte en sloeg daarbij over de kop. Stuurman Smits brak bij deze crash zijn sleutelbeen waardoor men een aantal wedstrijden heeft en zal moeten laten schieten. Als het herstel volgens plan verloopt hoopt de combinatie haar rentree te kunnen maken tijdens de gecombineerde ONK /IDM wedstrijd op 8,9 en 10 juli in het Belgische Zolder.

Naast de strijd om het ONK is Sidecar Racingteam Smits ook actief in het WK Zijspannen. Zo rijden ze de WK races op Assen tijdens de Gamma Racing Day, op Oschersleben tijdens de Speedweek en op Donington Park. Deze drie races samen met het ONK/IDM op Assen en Hockenheim rijdt Smits met Verhagen.