Zo ziet de voorlopige 2021 WorldSBK startgrid eruit

158
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© Randy van Maasdijk

Het 2020 FIM World Superbike Championship seizoen werd afgelopen zondag in Estoril afgesloten. Een dag na afloop, maandag, zagen we aantal coureurs al in actie komen tijdens een eerste wintertest ter voorbereiding op het 2021 seizoen. Hoe ziet de voorlopige 2021 WorldSBK startgrid eruit, welke coureurs zijn er inmiddels bevestigd en welke zitjes zijn er nog beschikbaar voor komend seizoen.

Op dit moment kunnen we zeggen dat de vijf officiële fabrieksteams hun rijdersbezetting voor komend seizoen ingevuld hebben. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2020 zijn o.a. de overstap van Nederlander Michael van der Mark van Yamaha naar BMW, de overstap van de onlangs tot WorldSSP kampioen gekroonde Andrea Locatelli naar het PATA Yamaha WorldSBK Official Team en Michael Ruben Rinaldi die na zeven seizoenen Chaz Davies aflost als officieel Ducati coureur in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Naast WorldSSP kampioen Locatelli zien we ook zijn rivalen van dit jaar,  Lucas Mahias en Isaac Viñales, in 2021 de overstap maken naar de WorldSBK klasse. Mahias tekende onlangs een overeenkomst bij Puccetti Kawasaki Racing terwijl Viñales onderdak heeft gevonden bij ORELAC Racing VerdNatura.

Onderstaand een overzicht per 22-10-2020:

 • Kawasaki Racing Team WorldSBK: Jonathan Rea en Alex Lowes
 • ARUBA.IT Racing – Ducati: Scott Redding en Michael Ruben Rinaldi
 • PATA Yamaha WorldSBK Official Team: Toprak Razgatlioglu en Andrea Locatelli
 • Team HRC: Alvaro Bautista en Leon Haslam
 • BMW Motorrad WorldSBK Team: Tom Sykes en Michael van der Mark
 • GRT Yamaha WorldSBK Junior Team: Garrett Gerloff en Kohta Nozane
 • Ten Kate Racing Yamaha: nnb
 • Team GOELEVEN: nnb
 • Barni Racing Team: nnb
 • Puccetti Kawasaki Racing: Lucas Mahias
 • OUTDO Kawasaki TPR: nnb
 • ORELAC Racing VerdNatura: Isaac Viñales
 • MIE Racing HONDA Team: nnb
 • Motocorsa Racing: nnb
 • Brixx Performance: nnb

Bovenstaand overzicht is gebaseerd op de aanwezigheid van de teams die ook in 2020 aan de start verschenen. Op dit moment is BMW voornemens om in 2021 met een tweede BMW satellietteam aan de start te verschijnen. De Duitse motorenfabrikant is hierover nog in gesprek met een aantal gegadigden. Belangrijkste namen die hier genoemd worden zijn het huidige Bardahl Evan Bros WorldSSP Team, maar ook Jonas Folger lijkt zo goed als zeker in 2021 op een BMW M1000RR zijn debuut te maken in de klasse. De voormalig MotoGP coureur zal de stap maken met zijn huidige Bonovo Action by MGM Racing, het team waarmee hij afgelopen seizoen ongeslagen de IDM Superbike 1000 titel wist te behalen.

 

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App