Zonta van den Goorbergh in 2021 met eigen team van start in CEV Moto3

574
zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh(l) en vader Jurgen van den Goorbergh (r) | foto© Nico Schneider

Zonta van den Goorbergh gaat in 2021 in de kleuren van SuperB Racing – hun eigen team – van start in de Moto3 klasse van het FIM CEV Repsol, het Moto3 Junior World Championship. Dit nieuws hebben Van den Goorbergh senior en junior vrijdag 20 november via hun social media kanalen wereldkundig gemaakt.

Een week geleden kwam er in Valencia een eind aan het 2020 seizoen voor Zonta van den Goorbergh tijdens de finaleronde van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. De jonge Nederlander kan naast zijn deelname aan de Red Bull MotoGP Rookies Cup terugkijken op een succesvol verlopen seizoen in de Hawkers European Talent Cup, een seizoen waarin de jonge Nederlander verschillende overwinningen wist te behalen en als tweede wist te eindigen in de eindstand van het kampioenschap. In de Red Bull MotoGP Rookies Cup bleek het daarentegen een stuk lastiger voor de jonge Nederlander om zich tussen het Spaanse geweld te handhaven. Ondanks dit wist Van den Goorbergh nog wel een aantal aansprekende resultaten te scoren, als achtste en eerste niet Spanjaard te eindigen in de eindstand van het kampioenschap.

Na afloop van de laatste Red Bull MotoGP Rookies Cup race in Valencia lieten Van den Goorbergh al bij monde van zijn vader, voormalig MotoGP coureur Jurgen van den Goorbergh, weten dat men voor het seizoen 2021 een andere weg in ging slaan en hun pijlen gericht zouden zijn op een start in de Moto3 klasse van het FIM CEV Repsol.

zonta-van-den-goorbergh
Zonta van den Goorbergh | foto© FIM CEV Repsol

Inmiddels zijn de plannen bekend, Van den Goorbergh zal in de kleuren van zijn huidige Hawkers European Talent Cup team, SuperB Racing, de overstap maken naar de Moto3 klasse van het FIM CEV Repsol.

Jurgen van den Goorbergh, eigenaar en manager SuperB Racing: “De enige juiste optie voor 2021 was om door te stoten naar de Moto3 klasse van het FIM CEV Repsol, het Moto3 Junior World Championship. Er waren veel teams in Zonta geïnteresseerd maar alles heeft uiteraard zijn prijskaartje en die zijn niet mals in deze competitie. Uiteindelijk na vele gesprekken kwam ik aan tafel bij een zeer gerenommeerd WK Moto3 team (begint met een P en eindigt met een S) en die boden hulp aan met knowhow en materiaal. Wel met de achterliggende gedachte dat ik dan weer – net als de afgelopen jaren – mijn eigen team zou gaan runnen en in eigen kleuren kan blijven rijden. Geen eenvoudige klus in dit sterke deelnemersveld. Echt heel lang heb ik hier trouwens niet over hoeven nadenken want dit soort kansen komt maar eenmaal voorbij! Wat gaat het dan worden? In 2021 gaat Zonta in ons eigen team en sponsors met Honda Moto3 motoren van start, in het eerdergenoemde Junior WK. Zeker niet de makkelijkste richting maar de weg die we zijn ingeslagen werkt en dat was dit grote team ook niet ontgaan. Vanuit daar moeten we Zonta verder zien te begeleiden en in 1 of 2 jaar klaar zien te stomen tot een volwassen en vaste Moto3 coureur binnen het MotoGP wereldkampioenschap.”

Naast Van den Goorbergh maakt ook de tweede Nederlander die afgelopen seizoen actief was in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en de Hawkers European Talent Cup, Collin Veijer in 2021 de overstap naar de Moto3 klasse van het FIM CEV Repsol.  Voor welk team Veijer in de Moto3 klasse van het FIM CEV Repsol aan de start zal verschijnen is nog niet bekend, het management van Veijer bekijkt op dit moment de verschillende aanbiedingen die de jonge Staphorster op zak heeft na zijn debuutseizoen in zowel de Red Bull MotoGP Rookies Cup als ook in de Hawkers European Talent Cup.

Veijer zal in tegenstelling tot Van den Goorbergh komend seizoen wel actief blijven in de Red Bull MotoGP Rookies Cup.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App