Zware blessures voor Hartog na crash tijdens trainingsdag voor 24 uur van Le Mans

6105
Rob Hartog - Le Mans | © Bikes on Track

Rob Hartog is tijdens de eerste trainingsdag voor de 24 uur van Le Mans geblesseerd geraakt. De Yamaha-coureur van het Pitlane Endurance Team kwam hard ten val over een oliespoor. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek Hartog’s linker schouderblad en een nekwervel gebroken te zijn.

Rob Hartog had zich zijn debuut in het FIM Endurance World Championship heel anders voorgesteld. Deze week staat de beroemde 24 uurs race in Le Mans evenement op het programma. De Team SWPN coureur maakt in 2023 ook deel uit van het Pitlane Endurance Team in het WK Endurance samen met Luca Grünwald en Maxim Pellizotti. Voorafgaand aan de langeafstandsrace die zaterdagmiddag begint staan er diverse trainingen op het programma. Dinsdag waren de eerste vrije trainingen die helaas voor Hartog niet goed zijn afgelopen.Hartog kwam tijdens één van zijn stints in een oliespoor terecht. De Yamaha-rijder kon de motor nog lang overeind houden, maar in de grindbak kwam hij lelijk ten val op zijn schouder en hoofd. De sessie werd stilgelegd en meteen bleek dat de 31-jarige coureur blessures had opgelopen. Hartog werd overgebracht naar het ziekenhuis van Le Mans. Na onderzoek bleek dat hij zijn linker schouderblad en zijn C2-wervel in de nek heeft gebroken. De breuken zijn stabiel waardoor er geen operatie nodig is. Na een nacht in het Franse ziekenhuis reist Hartog woensdag terug naar Nederland om aan zijn herstel te kunnen beginnen.

Rob Hartog: “Het is natuurlijk enorm balen om mijn eerste WK Endurance optreden op deze manier te moeten beëindigen. Het was een crash buiten mijn schuld om maar zoiets kan gebeuren in een technische sport. In de grindbak merkte ik dat er iets mis was met mijn schouder en ik voelde het wat kraken in mijn nek. De breuken moeten nu door rust gaan genezen. Het herstel zal de nodige weken gaan duren en het is op deze manier een valse start voor zowel mijn WK Endurance als IDM seizoen. Ik ga er hard aan werken om snel zo mogelijk weer terug te keren op de motor. En als laatste wil ik het Pitlande Endurance Team heel veel succes toewensen tijdens de 24 uur van Le Mans!”

 Handige links FIM EWC Le Mans 24H Motos:

Tijdschema en volledige uitslagen 
Live Timing
Waar te volgen op TV


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.