Zware crash Bennie Streuer & Emmanuelle Clément in Oschersleben

17517
bennie-streuer
Bennie Streuer & Emmanuelle Clément | foto© Team Streuer

Zijspancoureur Bennie Streuer en zijn Franse bakkeniste Emmanuelle Clément zijn vrijdagochtend op het circuit van Oschersleben zwaar gecrasht. Streuer heeft bij de crash volgens de eerste berichten diverse verwondingen opgelopen, Clément daarentegen kwam met de schrik vrij.

Bennie Streuer en Emmanuelle Clément begonnen vrijdagochtend samen met de overige Team Bonovo Action teamgenoten aan een testdag op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Al meteen in de eerste sessie van de dag ging het flink mis voor de Nederlands & Franse zijspancombinatie.Streuer en Clément kregen te kampen met een technisch probleem (waarschijnlijk afgebroken wielophanging) met als gevolg dat ze op hoge snelheid frontaal op een naast het circuit staande muur klapten en een aantal keren over de kop sloegen. Clément, die bij de crash metershoog door de lucht vloog, kon gelukkig direct na de klap opstaan en de kwam er volgens de eerste berichten zonder noemenswaardige verwondingen vanaf. Streuer daarentegen had minder geluk, de stuurman uit het Drentse Grolloo was direct na de klap aanspreekbaar maar gaf aan met name pijn te hebben aan zijn rug en hand. De stuurman werd na eerste medische hulp op het circuit per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Magdeburg waar hij momenteel onderzocht wordt. Hoe ernstig en welke verwondingen Streuer precies heeft opgelopen bij deze horrorcrash is op dit moment nog niet bekend. De eerste berichten van geen gevoel in de benen zijn zojuist door het team van Streuer ontkend, dit blijkt niet het geval te zijn aldus Gerard Daalhuizen die als vaste monteur van de Drent aanwezig is in Oschersleben en vrijdagochtend als eerste op de plaats van het ongeval aanwezig was.

Later meer……

Ilse de Haas
Saillant detail, Streuer’s ex-vriendin en voormalig bakkeniste van de Drent, Ilse de Haas liep een week geleden ook al zware verwondingen op bij een crash in Frankrijk. Voor de gelegenheid stapte De Haas als invalster in bij haar voormalig teamgenoot Josef Sattler in de bak voor een wedstrijd om het Franse kampioenschap. Ze verving zijn vaste bakkenist, omdat hij in quarantaine moest. De Drentse hield o.a. hersenschudding, gebroken ribben, drie hechtingen in haar gezicht en een bont en blauw lichaam over aan de crash op het Franse circuit over.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter