Christophe Guyot is woensdag ernstig gewond geraakt bij een crash op het circuit van Carole. De bekende GMT94 Yamaha teammanager kwam op het circuit in de buurt van Parijs ten val tijdens een trainingsdag met jonge talentvolle Franse coureurs.

Christophe Guyot, teammanager van GMT 94 Yamaha, het team dat in 2004, 2014 en in het seizoen 2016-2017 wereldkampioen werd in het FIM EWC en momenteel eveneens uitkomt in het FIM Supersport World Championship, is naast de grote man achter GMT 94 Yamaha eveneens betrokken bij het trainen en begeleiden van jonge talentvolle coureurs.

Guyot stapt daarbij zelf nog regelmatig op de motor om samen met deze jonge Franse coureurs de baan op te gaan. Zo ook afgelopen woensdag op circuit van Carole in de buurt van Parijs. Tijdens één van de sessies ging het mis toen één van zijn leerlingen voor hem rijdend ten val kwam. De Franse teambaas kon daarbij de voor hem op de baan liggende machine niet meer ontwijken met een flinke crash tot gevolg.

Hoewel zijn leerling ongedeerd bleef bij de crash liep Guyot een aantal flinke verwondingen op. Onderzoek in het ziekenhuis wezen uit dat er sprake was van een aantal gebroken ribben, een gebroken enkel, een gebroken sleutelbeen en een geperforeerde long.

Inmiddels heeft Guyot een aantal operaties ondergaan en maakt hij het volgens eigen zeggen naar omstandigheden goed. Het herstel zal echter nog wel de nodige tijd in beslag nemen.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App