Zware crash Niccolò Canepa tijdens testsessie in Valencia

181
niccolo-canepa
Niccolò Canepa | foto© Yamaha Racing

Niccolò Canepa is dinsdagmiddag zwaar ten val gekomen tijdens een test op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De YART Yamaha coureur liep bij de crash o.a. ernstig beenletsel op en verblijft momenteel in een ziekenhuis in Barcelona waar hij geopereerd zal worden.

Het YART FIM Endurance World Championship team streek dinsdag neer op het Circuit Ricardo Tormo neer voor een meerdaagse test ter voorbereiding op het komende seizoen. Marvin Fritz, Karel Hanika en Niccolò Canepa kregen tijdens deze test de eerste mogelijkheid om de nieuwe 2021 YART Yamaha YZF-R1 voor het eerst aan de tand te voelen. Voor Canepa, die voor dit seizoen een MotoE World Cup afzegde om zich volledig te concentreren op het FIM World Endurance Championship, ging het dinsdagmiddag echter flink mis. De 32-jarige Italiaan kwam hard ten val waarbij hij naar nu bekend is gemaakt o.a. zijn linkerbeen en enkel heeft gebroken.

Na een eerste medische check op het circuit werd Canepa overgebracht naar een ziekenhuis in Valencia. Hier bleek dat er een operatie noodzakelijk was, de Italiaan besloot om deze operatie uit te laten voeren in een ziekenhuis in Barcelona. Deze operatie zou nog woensdagavond uitgevoerd worden.

Volgens YART is teambaas Mandy Kainz zal het herstel naar verwachting zes tot zeven weken in beslag nemen en zou Canepa half april weer voldoende hersteld moeten zijn voor de openingswedstrijd van het seizoen, de bekende Le Mans 24H Moto.

Update 18-02-2020 09:00 uur:
Donderdagochtend heeft Canepa via zijn social media kanalen gemeld dat hij inmiddels is geopereerd. De operatie – drievoudig gebroken enkel – is goed en naar tevredenheid van de artsen verlopen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App