1000 km van Hockenheim: Julie Mortensen verongelukt

430
Julie
Julie Brøndum Mortensen | foto© 6Speed.Team

Het openingsweekend van het Duitse Langstrecken Championship op het Hockenheimring circuit is zaterdag overschaduwd door een dodelijk ongeval. Bij een crash raakte de 30-jarige Deense coureur Julie Brondum Mortensen zwaargewond, verwondingen waaraan ze enkele uren later in het ziekenhuis overleed.

Dit weekend wordt in Hockenheim de openingsronde van het Duitse Langstrecken Championship (Endurance) verreden. Nog voordat de zeventig ingeschreven teams van start gingen voor de 219 ronden tellende wedstrijd ging het zaterdag flink mis tijdens de tijdtraining.







Bij het inkomen van de Parabolika verloor Julie Brondum Mortensen de controle over haar 600cc machine met een zware crash tot gevolg. De voor het 6Speed GirlsMoto 600 Team uitkomende Deense coureur werd vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in het nabij Hockenheim gelegen Ludwigshafen. Enkele uren later kwam het bericht dat de 30-jarige Deense in het ziekenhuis aan haar verwondingen was overleden.

Mortensen vormde in Hockenheim samen met haar landgenoten Dagny Kraas en Sara von Haacke het volledig uit vrouwelijke coureurs bestaande #69 6Speed GirlsMoto 600 Team.