Yamaha R125 Cup powered by KicXstart en Yamaha R3 bLU cRU Cup Benelux coureurs te gast bij Yamaha’s officiële World Superbike teams op TT Circuit Assen

745
De Yamaha R125 / R3 Cup coureurs te gast in de Pata Yamaha pitbox met Toprak Razgatlioglu en Andrea Locatelli - TT Circuit Assen | © Randy van Maasdijk

Afgelopen weekend werd de tweede ronde van het World Superbike kampioenschap verreden op het TT Circuit Assen. Coureurs van de Benelux-versie van de Yamaha R125 bLU cRU Cup en de Yamaha R3 bLU cRU Cup werden uitgenodigd op vrijdag om kennis te maken met de grote aanwezigheid die Yamaha heeft in de World Superbike paddock.

Tijdens een groot deel van de Europese World Superbike races is ook de Yamaha R3 bLU cRU European Cup aanwezig, waaronder ook op het TT Circuit Assen. Een ideale gelegenheid voor de jonge coureurs uit de Benelux om te zien hoe het eraan toegaat in deze Yamaha Cup die in essentie de volgende stap voor hen is.

Vervolgens stond er een bezoek aan de pitboxen van het Pata Yamaha with Brixx team, het GYRT GRT Yamaha WorldSBK Team en het Nederlandse Ten Kate Racing op het programma. Hier konden de jonge coureurs de World Superbike en World Supersport machines van dichtbij aanschouwen en beleven wat er gebeurt in de teams om alles mogelijk te maken. De ogen werden uitgekeken en als kers op de taart kwamen regerend World Superbike kampioen Toprak Razgatlioglu, teamgenoot Andrea Locatelli, Kohta Nozane en Dominique Aegerter langs om kennis te maken.

Na dit bijzondere bezoek stond er een lunch klaar in de Yamaha hospitality om even rustig bij te komen en alles te laten bezinken. Toprak Razgatlioglu maakte nog even tijd vrij om met een aantal van de jonge coureurs op de foto te gaan waarna er een einde kwam aan deze leerzame en indrukwekkende dag voor de Yamaha R125 Cup powered by KicXstart en Yamaha R3 bLU cRU Cup coureurs op het TT Circuit Assen.

Bob Withag – Coördinator Yamaha R125 / R3 bLU cRU Cup: “Dit is voor onze jonge coureurs natuurlijk geweldig, ze zien dit normaalgesproken alleen maar op televisie. Het is heel mooi dat we namens Yamaha de mogelijkheid krijgen om ze een kijkje in de keuken te geven. Dit weekend heeft de Yamaha R3 bLU cRU European Cup ook op het TT Circuit Assen gereden en dat is voor onze coureurs natuurlijk de volgende stap waar ze naar uit kunnen kijken. Het is mooi om te zien hoe ze een dag zoals deze beleven en wat ze ervan leren.

Het World Superbike kampioenschap is natuurlijk het hoogste niveau en ze kunnen nu van dichtbij zien hoe professioneel men hier te werk gaat. De jonge coureurs kunnen hiervan leren dat naast prestaties op de baan ook zaken als geordendheid en presentatie naar de buitenwereld belangrijk zijn.”

Thije Ligtermoed, winnaar van de eerste twee Yamaha R125 Cup powered by KicXstart races, had een geweldige dag op het TT Circuit Assen waar hij kennismaakte met het Pata Yamaha with Brixx Team en de coureurs Toprak Razgatlioglu en Andrea Locatelli.

Thije Ligtermoed: “De eerste twee Yamaha R125 Cup races gingen heel goed. Ik stond als tweede gekwalificeerd en had in beide races de kopstart, uiteindelijk heb ik ze alle twee met een voorsprong gewonnen!

Het was heel gaaf om de World Superbike teams van Yamaha van dichtbij te zien. Ik had niet verwacht hoe groot het allemaal is en hoeveel mensen er aan het werk zijn. Er komt veel meer bij kijken dan ik vooraf had gedacht, heel veel mensen zijn constant met van alles bezig. Het was ook heel leuk om Toprak Razgatlioglu en Andrea Locatelli te ontmoeten. Ze waren heel aardig en namen de tijd voor ons om foto’s te maken en handtekeningen uit te delen.”Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter