Junior Moto Racing: Nieuw in 2022 de elektrische pocketbike CUP

2255
electrische-pocketbike
Nieuw in 2022 de elektrische pocketbike CUP | foto© RACEKIDS

Het NK Junior Moto Racing verwelkomt in 2022 een leuke nieuwe klasse, de elektrische pocketbike CUP. Een door RACEKIDS verzorgde raceklasse waar zowel het materiaal als ook de uitrusting volledig geregeld is.

In het NK Junior Moto Racing strijden jongens en meisjes vanaf zes jaar om het Nederlands kampioenschap motorracen. Het kampioenschap, dat verreden wordt op kleinere circuits zoals kartbanen, telt maar liefst zes verschillende categorieën met een logische opbouw waardoor jong talent én de mensen om hen heen samen kunnen groeien richting de grote circuits.

Naast de reeds bestaande categorieën als de Minibikes Junior A, de Minibikes Junior B, Open Minibikes, Molenaar NSF 100 Cup en de KicXstart Yamaha R125 Cup zal het kampioenschap in 2022 uitgebreid worden met een gloednieuwe raceklasse met elektrische pocketbikes.

Deze nieuwe raceklasse wordt komend seizoen volledig door RACE-KIDS verzorgd en voorzien van de motoren en outfits. Een mooie manier om aan het racen te proeven.

De E-Bike Cup Motor
De motor die ingezet wordt in de CUP races is de 6 KW (circa 8 PK) krachtige Pocketbike motor uit de Spaans competitie. Met een totaalgewicht van 30 kilo is de wegligging stabiel en de motor strak sturend. Tijdens de testdag in de zomer van 2021 in Spanje, is de motor goed bevallen en geschikt gebleken voor fysiek kleine en grote (volwassen) rijders. Na een ‘koprol’ was er nagenoeg geen schade. Deze motor voldoet aan onze basis eisen: minimale onderhoudskosten, crashbestendig, sportief ogend, alle motoren zijn gelijkwaardig, er is budget vriendelijk mee te racen. En groot (toekomstbestendig voordeel) is dat er bij gebruik geen uitlaatgassen en (overmatige) geluidsproductie vrijkomen. Tijdens de race dagen worden de CUP motoren van ‘brandstof’ voorzien met een aanwezige krachtstroom aansluiting (400volt) die op locatie aanwezig is.

Mogelijkheden tot deelname:

  1. Rijder heeft aangetoond veilig te kunnen rijden (beoordeling door RACE-KIDS begeleidingsteam)
  2. Bezit (of haalt dat nog) een startlicentie JMR (KNMV-basis sportlicentie t.b.v. JMR-pocketbike)
  3. Heeft het RACE-KIDS 2022-CUP reglement gelezen en ondertekend

Doelstelling competitie CUP dagen
Ervaren welke invloed de race en competitie spanning uitoefent op je plezierbeleving. Tijdens de 6 maanden waarin de 12 races worden verreden krijgen rijder en begeleider te maken met verschillende circuits (3), wisselende weersomstandigheden en variaties in de race vaardigheden. Die mix levert uitdagingen en verrassingen op. Maar ook sociaal is er ontwikkeling te verwachten. Want waar het eerst nog trainen met je maatjes betrof, nu worden ze ook strijdmakkers voor het kampioenschap. En nu kan het zijn dat je tegen elkaar gaat strijden voor het podium of misschien zelfs wel om kampioen te worden van de Cup in 2022. Hoe gaaf is dat!

De CUP is gewoon superleuk, verzorgd van A tot Z en een prima sportieve vervolgstap als de coureur competitief is aangelegd, of dat aspect juist wil ontdekken. De CUP begeleiding komt vanuit de vertrouwde RACE-KIDS trainers en instructeursgroep.

Deelnemen?
Als je interesses hebt en wilt deelnemen in de elektrische pocketbike CUP serie seizoen 2022, informeer dan naar de mogelijkheden bij Henk Schotman via +31(0)647-250810.

Voorlopige 2022 NK Junior Moto Racing kalender 

  • Zondag 3 april in Assen
  • Zondag 10 april in Assen
  • Zaterdag 7 mei in Eindhoven
  • Maandag 6 juni in Staphorst
  • Zaterdag 27 augustus in Staphorst
  • Zaterdag 24 september in Eindhoven
  • Zondag 2 oktober in Assen

Meer informatie omtrent het NK Junior Moto Racing: www.knmv.nl/nk-jmrRacesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter