RACE-KIDS, de organisatie die kinderen op een laagdrempelige manier de kans biedt om kennis te maken met het motorrijden, kan terugkijken op een geslaagd 2017. De organisatie bestaat inmiddels vijf jaar, en dat werd onlangs gevierd met lustrum feest en een estafette race als jaarafsluiting.

December 2012, de Stichting RACE-KIDS was een feit. Nu, 5 jaar later, en vele duizenden kinderen met een dag motorplezier verder, kijkt men met een voldaan gevoel terug op deze periode. Alle vrijwilligers genieten elk evenement weer van de spontane reacties van de jonge kinderen en hun ouders. Het 71e en afsluitende evenement van 2017 moest met de viering van het eerste lustrum vooral feestelijk en memorabel worden. En dat is gelukt met de eerste editie van een 3 groepen estafette race over maar liefst 100 kilometer.

Estafette race Poeldijk
Met 54 rijders was het spannend tot aan de finishvlag. Totaal 18 teams van elk 3 rijders mochten deelnemen op het uitdagende parcours in Poeldijk. Voor de jongste deelnemer Flinne, het meisje was net 6 jaar geworden, was het extra spannend. Haar eerste ‘echte race’ en dan ook nog op een nieuw circuit, dat met alle verhogingen en vele bochten te vergelijken is met een 8-baan uit een pretpark. Alsof dat nog niet voldoende spanning opleverde, mocht zij in haar groep, groep 1 met de jongste en minst ervaren rijders, de kwalificatietijd rijden. En als klap op de vuurpijl, ook de Le Mans start.

Die start verliep vooral geinig, gemoedelijk, met vooral veel respect voor mens en machine. Waar in groep 1 de rondetijden richting de 2 minuten liepen ging dat in de snellere rijdersgroep 2 al richting de 1 minuut 20 om tot net boven de minuut per ronde te laten noteren in groep 3. Om de 10 minuten werden de groepen gewisseld, de transponders overgedragen en ging de jacht om de meeste ronden weer verder.

Na bijna 100.000 meter en 120 minuten sportieve spanning werd de strijd om het podium in de laatste ronde beslist. Met slechts enkele seconden verschil werd het team ‘Master of disaster’ kampioen van de eerste Vrooam estafette race 2017. Omdat alle kinderen hun best hadden gedaan, kregen ze allen ook een mooie beker.

Daarna was het tijd voor lasergamen, karten en genieten van een lekker kindermenu. Ook de ouders konden karten en napraten tijdens het gezellig ‘kerstdiner’. Met het 71e RACE-KIDS evenement in 2017 is de kerst editie met de viering van het eerste lustrum bijzonder geworden.

Met dank aan alle vrijwilligers en sponsoren is ook 2017 weer een leuk jaar geworden voor RACE-KIDS en is men als Stichting uiterst gemotiveerd om in 2018 weer veel kinderen en ouders te laten genieten van motorrijden.

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen