Na een lange periode zonder races is het zaterdag 11 juli dan eindelijk zover. Op het TT Circuit Assen vindt de opening plaats van het Nederlandse wegraceseizoen tijdens met de eerste OW Cup races van 2020.

De wegraceliefhebbers hebben er dit seizoen lang op moeten wachten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Maar sinds de Nederlandse autoriteiten de beperkende maatregelen per 01 juli hebben versoepeld betekend dat er onder bepaalde voorwaarden ook weer race georganiseerd mogen worden op het TT Circuit Assen.

De OW Cup-organisatie heeft dan ook meteen de koe bij de oren gevat. In samenspraak met het TT Circuit Assen heeft men een protocol voorbereidt waardoor het zaterdag 11 juli mogelijk is om voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer een volledige OW Cup wedstrijddag te organiseren.

Het ONK-wegrace kampioenschap bestaat in 2020 vijf klassen, te weten de ONK SportCup 1000, ONK ProCup 600, ONK ProCup1000, ONK SuperCup 600 en de ONK SuperCup 1000 categorie. Alle genoemde categorieën komen zaterdag 11 juli in actie en voor alle klasses bestaat het programma uit een tweetal kwalificaties en een race.

Vanwege de nog steeds beperkende maatregelen worden de races zaterdag 11 juli verreden achter gesloten deuren en zonder publiek op de tribunes en in de paddock.

Lees ook het extra bericht van de OW Cup organisatie: OW Cup regels- zaterdag 11 juli

Racesport.nl zal zaterdag uitgebreid verslag doen van de openingsronde met verslagen en foto’s terwijl er bewegende beelden te zien zullen zijn via het dit jaar nieuwe OW Cup TV.

Handige links OW Cup Assen 11-07-2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App