2020 OW Cup-seizoen zaterdag 11 juli van start op het TT Circuit Assen

377
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis (10) en Nigel Walraven (8) | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Na een lange periode zonder races is het zaterdag 11 juli dan eindelijk zover. Op het TT Circuit Assen vindt de opening plaats van het Nederlandse wegraceseizoen tijdens met de eerste OW Cup races van 2020.

De wegraceliefhebbers hebben er dit seizoen lang op moeten wachten vanwege de uitbraak van het coronavirus. Maar sinds de Nederlandse autoriteiten de beperkende maatregelen per 01 juli hebben versoepeld betekend dat er onder bepaalde voorwaarden ook weer race georganiseerd mogen worden op het TT Circuit Assen.

De OW Cup-organisatie heeft dan ook meteen de koe bij de oren gevat. In samenspraak met het TT Circuit Assen heeft men een protocol voorbereidt waardoor het zaterdag 11 juli mogelijk is om voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer een volledige OW Cup wedstrijddag te organiseren.

Het ONK-wegrace kampioenschap bestaat in 2020 vijf klassen, te weten de ONK SportCup 1000, ONK ProCup 600, ONK ProCup1000, ONK SuperCup 600 en de ONK SuperCup 1000 categorie. Alle genoemde categorieën komen zaterdag 11 juli in actie en voor alle klasses bestaat het programma uit een tweetal kwalificaties en een race.

Vanwege de nog steeds beperkende maatregelen worden de races zaterdag 11 juli verreden achter gesloten deuren en zonder publiek op de tribunes en in de paddock.

Lees ook het extra bericht van de OW Cup organisatie: OW Cup regels- zaterdag 11 juli

Racesport.nl zal zaterdag uitgebreid verslag doen van de openingsronde met verslagen en foto’s terwijl er bewegende beelden te zien zullen zijn via het dit jaar nieuwe OW Cup TV.

Handige links OW Cup Assen 11-07-2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App