24H SPA EWC Motos: YART – Yamaha Official Team EWC op pole

1644
karel-hanika
Karel Hanika - Spa | foto© Yamaha Racing

Een verbluffend snelle ronde van Karel Hanika heeft YART – Yamaha Official Team EWC de pole bezorgd tijdens de 24H SPA EWC Motos, de tweede ronde van het FIM Endurance World Championship dat dit weekend voor het eerst sinds 2001 terugkeert naar het legendarische Circuit de Spa-Francorchamps.

Karel Hanika, die de Nathalie Maillet Challenge-trofee in ontvangst mocht nemen voor zijn geweldige prestatie op zijn met Bridgestone uitgeruste Yamaha YZF-R1, was vrijdag in Spa de enige coureur die onder de 2’19 grens wist te duiken.

Volgens de nieuwe regels voor dit seizoen worden de kwalificatieresultaten van de FIM EWC gebaseerd op de gemiddelde tijd van de snelste twee coureurs van elk team, in plaats van drie voorheen. Dat betekent dat BMW Motorrad World Endurance Team (Jérémy Guarnoni, Illya Mykhalchyk en Markus Reiterberger) zaterdagmiddag als tweede zal starten met de winnaars van de eerste ronde van het seizoen in Le Mans Yoshimura SERT Motul (Xavier Siméon Gregg Black en Sylvain Guintoli) op de derde plaats. .

In de Dunlop Superstock Trophy was er een pole voor de Poolse equipe Wójcik Racing Team. De Italiaan Kevin Manfredi was de snelste van het drie coureurs tellende team dat verder bestaat uit de Brit Danny Webb en de Pool Marek Szkopek.

De trainingen en kwalificaties op Spa Francorchamps werden gekenmerkt door diverse crashes en meerdere rode vlag situaties.

Nederlanders
Team LRP Poland, het team waar Pepijn Bijsterbosch onlangs een contract tekende voor de rest van het FIM EWC seizoen, kwalificeerde zich als elfde.

RAC41 ChromeBurner met in de gelederen de Nederlander Wayne Tessels wist zich als negende Superstock team te kwalificeren waarmee het Franse Honda team zaterdagmiddag als eenentwintigste overall mag vertrekken.

Marcel Zuurbier uitkomend voor JLD Citybike, net als RAC 41 Chromeburner ook uitkomend in de Superstock klasse, kwalificeerde zich als zevenendertigste algemeen, een klassering die goed was voor de tweeëntwintigste startplaats in hun klasse.

Race
Zaterdagmiddag om 13:00 uur gaat de 24 uur tellende FIM EWC race op Circuit de Spa-Francorchamps van start. De wedstrijd is live te volgen op Eurosport 2 en via de Eurosport Player.

 Handige links 24H SPA EWC Motos 2022:

Tijdschema en volledige uitslagen (FIM EWC)
Tijdschema en uitslagen (FIM Sidecars)
Live Timing
Waar te volgen op TVRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter