24H Spa Motos: YART-Yamaha Official Team EWC op pole

1093
yart-yamaha
YART-Yamaha Official Team EWC (Marvin Fritz | foto© FIM EWC

Het YART -Yamaha Official Team EWC vertrekt zaterdagmiddag om 14:00 uur vanaf de pole tijdens de 2023 editie van de 24H Spa Motos. Het BMW Motorrad World Endurance Team en Yoshimura SERT Motul kwalificeerden zich achter het Oostenrijkse team als tweede en derde.

De FIM EWC coureurs hebben vrijdag hun twee kwalificatiesessies op Spa-Francorchamps afgerond. De eerste tijdtraining begon om 12.00 uur op het 6.985 km lange circuit. Nadat het Yamaha Austria Racing Team woensdag tijdens de vrije trainingen al de beste rondetijden neerzette, domineerden Karel Hanika, Niccolo Canepa en Marvin Fitz ook deze sessies. Canepa klokte de beste rondetijd van het drietal, een 2’19.154.

Het Yamaha Austria Racing Team verzekerde zich hiermee van de pole voor de 2023 editie van de 24h Spa EWC Motos en de daarbij behorende vijf WK-punten (de top 5 ontvangt WK-punten). De tweede plaats op de grid ging naar het BMW-fabrieksteam met Markus Reiterberger, Ilya Mikhalchik en Jeremy Guarnoni, en de derde plaats werd een prooi voor Yoshimura SERT Motul (Suzuki). FCC TSR Honda eindigde als vierde, vijfde was het tweede Honda-team Viltais Racing.

Team LRP Poland, het team waar Pepijn Bijsterbosch deel van uitmaakt kwalificeerde zich vrijdag als zestiende.

Het beste Superstock-team in de kwalificatie werd Tecmas-MRP-BMW met Jan Bühn, Kenny Foray en Loic Arbel. Chromeburner-RAC41-Honda met de Nederlander Wayne Tessels in de gelederen kwalificeerde zich als vierde in deze categorie.

3ART Best of Bike, het Franse team die op het laatste moment Ricardo Brink opriep om haar gelederen te komen versterken, kwalificeerde zich als achtste Superstock-team terwijl het Nederlandse Holland Motorstore Racing (Xavier van Duffelen, Martin van Ruitenbeek en Jaivy Eikelenboom) zaterdag als negentiende Superstock-team op de startgrid plaats mag nemen.

Na een nachttraining op de vrijdagavond gaat de tweede editie van de 24H Spa EWC Motoos zaterdagmiddag om 14:00 uur van start met de beroemde Le Mans start.
Handige links FIM EWC 24H of Spa Motos 2023:

Tijdschema en volledige uitslagen 
Live Timing
Waar te volgen op TVOp maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.