De tweede races voor Racingteam Edwin Ott motoren zijn verreden op 6 mei op het TT circuit van Assen. Het OWCup evenement is goed verlopen met een zevende plaats voor Nick Vlaar in de SuperCup 600 en een 15e plaats voor Rob Juwett in de SuperCup 1000.

4 en 5 mei – CRT vrije trainingen
Op donderdag 4 mei begon het tweede raceweekend al voor het racingteam, de bedoeling was dat SuperCup 600 coureur, Nick Vlaar, al met de nieuwe 2017 Yamaha YZF-R6 zou rijden, echter was de nieuwe motor nog niet geleverd dus werd de natte trainingsdag verreden op de oude motor. Hierbij liet Nick een stijgende lijn zien waarbij hij steeds sneller rond ging op de natte baan. Op vrijdag 5 mei had Nick wederom vrije trainingen, gelukkig was deze dag droog waardoor Nick kon focussen op het verbeteren van de eerste sector van het circuit, dit wierp zijn vruchten af want Nick had weer de aansluiting met de top tien.

6 mei – OWCup races
Op zaterdag 6 mei werden de kwalificaties en races verreden voor de OWCup waarbij ook SuperCup 1000 coureur, Rob Juwett, aanwezig was. Na het zoeken naar balans in de eerste race was Rob er op gebrand verbetering te vinden in de motor. Het lukte Rob niet om in de motor perfect te krijgen in de kwalificatiesessies maar vond wel verbetering in de afstelling. Rob wist alsnog slechts een 23ste startpositie te bemachtigen maar had goede hoop om in de race veel goed te maken.

Voor Nick ging het goed in de kwalificaties voor de SuperCup 600, nadat de eerste kwalificatiesessie nog nat was liet hij in de tweede kwalificatie zien dat hij een stuk sneller was in de eerste sector. Met een tijd van 1:46,4 kwalificeerde hij zich naar een tiende startplek.

SuperCup 1000
De allereerste race van de dag was voor de SuperCup 1000 waar Rob een matige start had vanaf de 23ste positie. De eerste ronde verliep chaotisch waardoor meerdere coureurs buiten de baan kwamen en een coureur crashte in de eerste snelle linkerbocht. Rob werd ingehaald door Jeroen Rensel en later ook Rintje Ritsma, gelukkig kon hij Rintje gelijk weer terugpakken. Rob merkte dat de motor een betere gasreactie had waardoor hij meer vertrouwen kreeg om sneller te rijden. Hij reed het gat naar Jeroen Rensel dicht en samen begonnen zij aan een inhaalslag. Na zijn inhaalactie op Jeroen al te hebben gepland werd Rob afgeleid doordat er een olie vlag gezwaaid werd en het dus oppassen geblazen was! Nadat hij in het snelste gedeelte van het circuit toch de olieplek raakte was hij de motor bijna kwijt maar het lukte Rob toch om de YZF-R1 knap in bedwang te houden. Daarna was hij wel de aansluiting met Jeroen kwijt maar kwam alsnog op een zeer mooie 15de positie over de finish! Rob heeft meer vertrouwen in de motor gevonden en kijkt vol goede moed uit naar de derde race!

Jeroen Rensel, Rob Juwett en Rintje Ritsma | foto© Erik de Ruijter

SuperCup 600
De race van de SuperCup 600 volgde gelijk waarin Nick goed uit de startblokken kwam. Na een sterk optreden in de eerste bochtencombinaties had Nick in de eerste ronde ook nog eens twee plekken gewonnen. Vervolgens had Nick de aansluiting met de groep die om de vierde plek vocht maar kon helaas net niet het tempo bijhouden waardoor hij niet verder naar voren kon komen. In de zevende ronde werd de race vroegtijdig afgevlagd door een zware crash waardoor Nick op de zevende plek eindigde! Nick en het team zien een duidelijke stijgende lijn en willen dit graag voortzetten tijdens de derde race op 3 juni, wederom in Assen!

Teampresentatie op 21 mei
Voordat we verder kijken naar de derde race van het seizoen kijken we eerst uit naar de teampresentatie van racingteam Edwin Ott motoren waarbij de nieuwe 2017 Yamaha YZF-R6 en YZF-R1 racemotoren zullen worden gepresenteerd. Tevens zijn de coureurs, monteurs en overige teamleden aanwezig voor al uw vragen! Zondag 21 mei vanaf 11 uur tot 3 uur ’s middags bent u welkom op Lagendijk 45, 1911 MT Uitgeest. Ook aanwezig op dit evenement; gratis Pit Stop service! Laat de vering van uw motor afstellen door de vakman! Kom gezellig langs met uw motor voor een kopje koffie en krijg passend advies. Elk merk en type motor is welkom!

Routebeschrijving: Helaas stuurt uw navigatie u de verkeerde kant uit. Als u vanaf de broekpolderweg de T-splitsing tegenkomt sla dan rechtsaf, en rijd rechtdoor tot u onze blauwe trailer aan uw linkerhand ziet!