Karel Abraham zal ook in 2019 en 2020 actief blijven als coureur in de MotoGP klasse. De 28-jarige Tsjech heeft hierover overeenstemming bereikt met Reale Avintia Racing waar hij komend seizoen de beschikking zal krijgen over een Ducati GP18 machine.

Karel Abraham debuteerde in het seizoen 2005 als coureur in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Na twee seizoenen maakte de Tsjech de overstap naar de middenklasse om vervolgens in 2011 zijn debuut te maken in de koningsklasse. Na vijf seizoenen op het hoogste niveau geacteerd te hebben stapte Abraham in 2016 over naar het World Superbike kampioenschap om een jaar later alweer terug te keren naar de MotoGP klasse.

In 2017 en 2018 kwam Abraham uit voor het huidige Angel Nieto Team. Nadat bekend werd dat dit Spaanse MotoGP team aan het einde van dit seizoen ophield te bestaan moest de Tsjech op zoek naar een nieuwe werkgever, een werkgever die hij nu dus gevonden heeft met het tekenen van een nieuwe tweejarige overeenkomst met Reale Avintia Racing.

Karel Abraham: “Ik ben erg blij dat ik volgend jaar in de MotoGP klasse mag blijven en bedank Reale Avintia Racing Team voor deze kans. In Silverstone hebben we een overeenkomst getekend omdat het voor mij heel belangrijk was om eerst elk detail van het contract af te ronden. Eén van mijn belangrijkste voorwaarden was het verkrijgen van een concurrerende machine. Dit is mede tot stand gekomen dankzij hulp van Luigi Dall’Igna en Paolo Ciabatti van Ducati. Het belangrijke onderdeel is, dat ik volgend seizoen de beschikking krijg over een Ducati GP18 met de nieuwste specificaties. Dankzij dit alles denk ik dat we in staat zullen zijn om in 2019 echt goede resultaten te boeken en ik ben nu al erg enthousiast over het volgende seizoen.”

Wie komend seizoen de tweede rijder zal worden bij Reale Avintia Racing is officieel nog niet bekend gemaakt. De belangrijkste kandidaat lijkt echter de op dit moment geblesseerde Tito Rabat, mocht deze deal tot stand komen dan betekend het dat er na dit seizoen geen plaats meer zal zijn in de MotoGP klasse voor de Belg Xavier Simeon.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App