Een dag voorafgaand aan de afsluitende pré-season MotoGP test op het Losail International Circuit in Qatar heeft Aprilia de nieuwe kleurstelling gepresenteerd van de machines waarmee Andrea Iannone en Aleix Espargaró komend seizoen actief zullen zijn in het MotoGP wereldkampioenschap.

Aprilia Racing begint het 2019 seizoen met de nodige veranderingen. Zowel op technisch gebied als ook binnen de Italiaanse raceafdeling hebben er de afgelopen wintermaanden een aantal flinke wijzigingen plaatsgevonden. Wat echter hetzelfde is gebleven is de vastberadenheid van het motormerk om te slagen in de koningsklasse.

Het meest zichtbare aspect van het harde werk van de winter is de nieuwe RS-GP, de evolutie van het nog jonge project (geboren in 2016 en dus de jongste op de grid). De machines hebben in 2019 een agressieve, zwarte kleurstelling die expliciet doet denken aan de traditie van Aprilia.

De RS-GP 2019 is gebouwd naar aanleiding van de ideeën die in de loop van het afgelopen seizoen zijn ontwikkeld en er worden gedurende het komende seizoen verdere verbeteringen verwacht dankzij de bijdrage van de nieuwkomer Andrea Iannone, die naast de bestaande coureur Aleix Espargaró en de nieuwe vaste testcoureur Bradley Smith voor de successen moet gaan zorgen. Naast de functie van testcoureur zal Smith ook regelmatig middels een wildcard deelnemen aan een Grand Prix. Dit betekend een enorme stap voorwaarts voor het merk dat nog nooit eerder in de MotoGP klasse met drie machines op de grid stond.

Binnen het team zijn er dit seizoen tevens twee nieuwe crewchiefs aangetrokken, te weten Antonio Jimenez voor Espargaró en Fabrizio Cecchini voor Iannone. De technische verantwoordelijkheid van Aprilia blijft in handen van Romano Albesiano, maar dit seizoen met de nieuwe CEO Massimo Rivola aan zijn zijde. Het vernieuwde Test Team staat onder leiding van Pietro Caprara.

Onderstaand een aantal foto’s van de presentatie die vrijdagmiddag plaatsvond op het Losail International Circuit in Qatar.