Lorenzo Baldassarri heeft zondag ook de tweede Moto2 race van het seizoen weten te winnen op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië. De Italiaan wachtte in het begin van de race af maar sloeg toe in de slotfase. Remy Gardner behaalde zijn eerste podiumfinish op de tweede plaats voor Alex Márquez op de derde positie. Nederlander Bo Bendsneyder scoorde zijn eerste punten van het seizoen door als veertiende over de streep te komen.

Zondag om 13:20 uur lokale tijd, 18:20 uur Nederlandse tijd ging de Moto2 race van start op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië van start. De bewolking boven het Argentijnse circuit werd dreigender maar ondanks dat was de buitentemperatuur voor de tweede race nog steeds aangenaam rond de 25°C en vielen er vooralsnog geen druppels.

Augusto Fernández was er deze race niet bij als gevolg van een zware crash tijdens FP3 op zaterdagochtend. De Spanjaard brak zijn pols op twee plaatsen na een flinke high-sider en zal komende week in Barcelona worden geopereerd.

Al voor de start ging het volledig mis voor Xavi Vierge. De Spanjaard zou vanaf pole position vertrekken maar in de warm-up ronde kreeg de Estrella Galícia 0,0 coureur te maken met technische problemen. Het leek erop dat zijn machine geen vermogen meer leverde wat voor een zeer teleurgestelde Vierge zorgde.

Ronde 1
Marcel Schrötter kwam het beste van zijn plaatst en ging als leider de eerste bocht in voor Alex Márquez en Tom Lüthi. Daarachter waren het Remy Gardner, Lorenzo Baldassarri en Sam Lowes die in de eerste bocht probeerde de koppositie te pakken maar vervolgens wijd moest gaan. Verder reden Iker Lecuona, Luca Marini, Simone Corsi en Brad Binder in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder kende een minder goede start van de race en moest drie plaatsen inleveren waardoor hij terugviel naar de negentiende plaats.

Ronde 2
Schrötter had de leiding nog steeds in handen maar bij het ingaan van bocht 7 werd hij gepasseerd door een zeer sterk ogende Gardner. De Australiër probeerde meteen een marge op te bouwen richting de achtervolging en hij leek hier behoorlijk in te slagen.

Voor Stefano Manzi kwam de race vroegtijdig ten einde, de Italiaan schoof zijn MV Agusta onderuit ter hoogte van bocht 1.

Ronde 4
Het gat van koploper Gardner richting Schrötter op de tweede plaats was iets meer dan een halve seconde. Achter de Duitser reden Márquez en Baldassarri die op hun beurt een marge van een halve seconde hadden richting Lowes op de vijfde positie. Bendsneyder leek in de beginfase veel moeite te hebben met het tempo van de race en was teruggevallen naar de 23e positie.

Ronde 6 
Gardner kreeg toch al gauw weer bezoek van Schrötter die binnen enkele ronde het gat weer had weten dicht te rijden. De Duitser viel aan het einde van het lange rechte stuk aan maar de Australiër kon meteen counteren. Dit zorgde ervoor dat Márquez en Baldassarri ook enigszins dichterbij konden komen.

Een dramatisch moment was er vervolgens voor de meervoudig Moto2 racewinnaars Tom Lüthi en Sam Lowes. Beide coureurs kwamen ten val bij het ingaan van bocht 7 maar in aparte incidenten. De Zwitser maakte een fout bij het aanremmen en raakte met zijn voorband de achterband van Binder. Een crash was niet te voorkomen en de Dynavolt Intact GP coureur schoof te grindbak in. Vijftig meter verder ging Lowes enigszins wijd waardoor hij op het vieze gedeelte van het circuit terecht kwam. De Brit verloor de voorkant van zijn Kalex en schoof onderuit. Beide coureurs bleven ongedeerd.

Ronde 8
Gardner reed nog altijd aan de leiding en had weer enkele tienden marge opgebouwd terwijl daarachter Márquez de aanval inzette op Schrötter en daarmee de tweede positie overnam. De top vier coureurs waren minder dan een seconde van elkaar verwijderd en hadden een voorsprong van ruim anderhalve seconde richting Binder op de vijfde plaats.

Ronde 10
Márquez had het gat richting Gardner dichtgereden en ging de aanval in aan het einde van het rechte stuk. Wederom kon de Australiër direct counteren en behield hij de koppositie.

Ronde 11
Op precies dezelfde wijze als een ronde eerder viel Márquez aan en wederom kon Gardner gauw terugslaan. Schrötter zag dit voor zijn ogen gebeuren en besloot om op zijn beurt de inhaalactie in te zetten op Márquez om daarmee de tweede positie over te nemen. Baldassarri besloot zich vooralsnog buiten dit gevecht te houden en keek toe vanaf de vierde positie terwijl Binder zijn achterstand kleiner zag worden vanaf de vijfde plaats.

Ronde 12
Schrötter deed precies hetgeen wat Márquez tweemaal daarvoor deed en passeerde Gardner. De Australiër kon weer terugslaan maar ditmaal was het niet genoeg en kon de Duitser de koppositie behouden.

Ronde 13
Het gevecht werd nu wat heviger waarbij Márquez en Gardner elkaar op zeer felle wijze passeerden. Contact werd niet geschuwd maar ondanks dat was het een eerlijk en net gevecht. De race kwam vroegtijdig ten einde voor Fabio di Giannantonio: de Italiaan had veel last van kramp in zijn benen en besloot de pitbox op te zoeken.

Ronde 15
Schrötter kon ondanks het hevige gevecht achter zich niet wegrijden waardoor de eerste vier coureurs nog steeds dicht bij elkaar reden. Binder zat daar enkele tienden achter en ook Lecuona kwam dichterbij. Baldassarri was opgeklommen naar de derde plaats dankzij een keurige inhaalactie op Márquez bij het ingaan van bocht 13.

Ronde 16 
Gardner had het achterwiel van Schrötter weer volledig gevonden en viel aan bij het aanremmen voor bocht 5 na het lange rechte stuk. Er was contact maar de Australiër nam de koppositie over terwijl de Duitser door deze inhaalactie wijd ging en daardoor ook Baldassarri aan zich voorbij moest laten gaan.

Ronde 18
Nicolo Bulega kon de race niet uitrijden. De Italiaanse SKY Racing VR46 coureur leek technische problemen te hebben waardoor hij noodgedwongen de pitbox moest opzoeken. Even later kwamen ook de races van Moto3 wereldkampioen Jorge Martin en Joe Roberts ten einde. De Spanjaard en Amerikaan waren gecrasht bij het ingaan van bocht 5.

Ronde 20
Baldassarri zette de aanval in aan het einde van het lange rechte stuk na het gebruik maken van de slipstream. De Italiaan ging voorbij aan Gardner die vervolgens behoorlijk wijd ging. Dit kostte de Australiër ook de tweede plaats die hij moest afstaan aan Schrötter. Márquez en Binder waren daarachter in duel voor de vijfde positie.

Ronde 21
Gardner nam geen genoegen met de derde plaats en zette een agressieve aanval in op Schrötter. De Duitser moest van zijn lijn afwijken waardoor ook Márquez aan hem voorbij kon gaan. Baldassarri was inmiddels vertrokken en had een marge van ruim een seconde opgebouwd.

Ronde 22
Het werd erger voor Schrötter want na een stevige aanval van Gardner zette ook Binder een agressieve inhaalactie in. De Duitser viel hierdoor terug naar de zevende positie achter Lecuona en Marini.

Ronde 23
Baldassarri bleef foutloos en kwam zonder problemen als winnaar over de finish. Gardner, zoon van de legendarische 500cc wereldkampioen Wayne, kon zijn hoofd ook koel houden in de laatste ronde en behaalde de eerste podiumfinish van zijn carrière. Márquez maakte het podium compleet door als derde over de streep te komen. De vierde plaats werd opgeëist door Lecuona terwijl daarachter Binder, dankzij een stevige inhaalactie in de voorlaatste bocht, als vijfde over de finish kwam. Schrötter eindigde uiteindelijk op de zesde plaats met verder Marini, Navarro, Bastianini en Chantra in de top tien. Bo Bendsneyder scoorde zijn eerste punten van het seizoen door uiteindelijk als veertiende te finishen met achter zich NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin op de vijftiende positie.

Dominique Aegerter kwam in de laatste ronde ten val, de Zwitserse MV Agusta coureur crashte ter hoogte van bocht 5 maar bleef ongedeerd.

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App