BB64 Academy coureurs klaar voor het seizoen

376
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder gevolgd door zijn drie BB64 Academy pupillen | foto© BB64 Academy

De BB64 Academy heeft na de oprichting eind 2019 inmiddels de nodige trainingskilometers gemaakt in zowel binnen- als ook in het buitenland. Thije Ligtermoed (12), Jur Wattel (13) en Dean Gouw (9) werkten 22 juni de laatste training voor het seizoen in Spa Francorchamps af onder toeziend oog van Bo Bendsneyder.

Bo Bendsneyder: “We zijn nu ruim een half jaar onderweg, en met de hulp van Macna, HJC Helmets, Forma Booths, Putoline, Delta Braking, Van der Pol Premiumsignmakers en MSG Software hebben we iets moois kunnen neerzetten. Zowel op als naast de baan hebben we ondanks de COVID-19 problematiek goed kunnen trainen. De rijders hebben mooie stappen gemaakt en elkaar op scherp gezet, ze zijn klaar voor het komende seizoen.” 

Thije Ligtermoed #17: “Het was erg leuk om samen met Jur en Dean de afgelopen maanden te trainen. Met de hulp van Bo en het trainen in een groep leer je andere dingen dan dat je alleen traint, ik heb hier veel van opgestoken. Na lang wachten ben ik blij dat we binnenkort aan de wedstrijden gaan beginnen. Ik ga mijn best doen om aan het eind van het jaar op de hoogste trede te staan.”

Jur Wattel #46: “Ik heb veel kunnen trainen en hard gewerkt aan de tips die ik van Bo heb gekregen, sommige waren best lastig omdat ik mezelf iets af moest leren, stukje bij beetje is dat gelukt en weet ik dat ik goed voorbereid en sterk aan de start sta. Ik wil iedere wedstrijd meedoen voor de prijzen, en ga daar alles voor geven.”

Dean Gouw #21: “Dit jaar ga ik MiniGP rijden in Spanje bij Cuna de Campeones, dit vind ik best wel spannend omdat mijn motor pas deze week is geleverd en ik nog niet heb kunnen trainen. Wel heb ik veel op de NSF getraind en ben ik een stuk sneller geworden. In Spanje hoop ik veel te leren en steeds dichter bij de snelste te komen. We hebben ook een wildcard aangevraagd voor een wedstrijd in het Molenaar NSF100 Championship, ik hoop dat die wordt goedgekeurd.”

Op 12 juli begint voor Thije Ligtermoed en Jur Wattel het wedstrijdseizoen in het Molenaar NSF100 Championship op de TT Junior Track in Assen, Dean Gouw begint op 18 juli aan zijn avontuur bij het hoog aangeschreven Spaanse Cuna de Campeones op de MiniGP 110.

BB64 Academy
De BB64 Academy helpt jonge rijders bij de start van hun carrière. Om kans te maken om door te groeien tot Grand Prix coureur moet je niet alleen jong beginnen, maar is het tevens heel belangrijk welke route je volgt. Veel tijd is er niet. Coureurs beginnen op hun zestiende al in de GP’s. Natuurlijk moet je als jonge rijder over talent en de juiste mentaliteit beschikken om WK-coureur te kunnen worden, maar ook voor de ouders en het gezin heeft het veel impact om deze uitdaging aan te gaan.

Meer info over de BB64 Academy is te vinden op: www.bobendsneyder.nl/bb64-academy

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App